• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Muş’ta Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Törenleri

Muş’ta Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Törenleri
Muş Valisi Seddar Yavuz, yasaklanan nevruz kutlama programına yapılan çağrılara tepki göstererek, "Muşlu bütün kardeşlerimize, anne-babalara böylesine...

Muş Valisi Seddar Yavuz, yasaklanan nevruz kutlama programına yapılan çağrılara tepki göstererek, "Muşlu bütün kardeşlerimize, anne-babalara böylesine duyarlı ve hassas davranışları vesilesiyle ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101'inci yıldönümü ülke genelinde olduğu gibi Muş'ta da çeşitli törenlerle kutlanmaya başlandı. İlk olarak Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen törene Vali Seddar Yavuz, Garnizon Komutanı Kurmay Albay İsmail Işık, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Sönmez, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan, Vali Yardımcısı Ercan Öter, AK Parti Muş İl Başkanı Namık Ergün ve protokol üyeleri katıldı. Valilik, Muş Belediyesi, Şehit Yakınları ve Gaziler Derneği'nin çelenk sunumu ile başlayan program; saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Topçu Üsteğmen Emre Ziber'in yapmasından sonra tören mangası saygı atışı yaptı. Ardından Vali Yavuz, Garnizon Komutanı Kurmay Albay İsmail Işık, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ve protokol üyeleri, şehit anıtlarına karanfil bıraktılar. Törenden sonra Vali Yavuz ve beraberindeki protokol üyeleri, Türkiye Gaziler Vakfı'nı ziyaret ettiler. Burada şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelen Vali Seddar Yavuz, 18 Mart Şehitleri Anma Günü'nün önemine değindi. Çanakkale Zaferi'ni kazandıran tüm şehit ve gazilere minnet duyduklarını ifade eden Vali Yavuz, "18 Mart Çanakkale Zaferi tarihimizi altın sayfalarına yazılmış ve en önemlisi de tabi milletimizin aslında yeniden var oluşunu, bu milletin hiçbir zaman tutsak edilemeyeceğinin en belirgin ve en somut örneğidir. Bu vesileyle Çanakkale Zaferimizi bize kazandıran aziz milletimize ve değerli komutanlarına ayrı ayrı şükran ve minnet duygularımızı ifade ediyorum. Hepsine Allah'tan rahmet diliyoruz. Arkadaşlarım, bu vatan için mücadele eden, kanını akıtan, terini akıtan herkese aziz milletimiz büyük bir şükran duygusuyla ve onların emanetlerine olan saygısıyla ve hürmetiyle büyük millet olmaya devam ediyoruz. Her 18 Mart bizim açımızdan yeni bir doğumdur, yeni bir yükseliştir, yeni bir heyecandır, yeni bir umuttur. Bugün de yine 18 Mart gibi ülkemizi kuşatmak isteyen, içten ve dıştan bu bölgeyi bölmeye çalışan ve bu ülkenin kutlu yürüyüşüne, mazlumların güvenli liman olmasına engel olmak isteyen içteki ve dıştaki hainler bu çabalara devam ediyor. Ama herkes şunu iyi bilsin ki biz bin yıldır bu topraklardayız, bin yıldır İslam'ın sancaktarlığını yaptık, bunu yapmaya devam edeceğiz. En önemlisi bütün mazlumların, bütün mağdurların yanında olmaya, hakkı ve hukuku haykırmaya devam edeceğiz. Devletimizin ve hükümetimizin yegâne politikası budur. Bizim hiçbir ülkenin toprağında ya da imkanlarında gözümüz yoktur. Biz sadece ve sadece hür ve bağımsız yaşamak istiyoruz. Bunun için bir bedel ödenmesi gerekiyorsa, 79 milyon vatan evladı bu bedeli ödemeye hazırdır" dedi.

MUŞ HALKINA TEŞEKKÜR

Nevruz Bayramı'nı eylemlere dönüştüren art niyetlilerin olduğunu kaydeden Vali Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maalesef nevruzu ülkemizde bir bayram olmaktan çıkartıp her yıl provakatif eylemlerin yapıldığı bir güne dönüştürmek isteyen art niyetli bu millete düşman mihraklar, dün de yine ilimizde provakatif çağrıda bulunmuştur. Tüm iyi niyetli girişimlerimize rağmen bu konuyu sanki izin verilmiyormuş, engelleniyormuş gibi kamuoyuna aks ettirmişlerdir."

Nevruz Bayramı'nı bahane ederek provakatif girişimlerde bulunanlara Muş halkının destek vermediğini ifade eden Vali Yavuz, "Fakat dünde gördük Muş halkı, bu provakatiflere ve art niyetli girişimlere prim vermediğini bir kez daha ilimizde göstermiştir. Onca propagandaya, onca gayrete rağmen hiç kimseyi toplayamamışlardır. Dolayısıyla daha önce de çağrı yapmıştım. Bir kez daha bu vesileyle teşekkür etmek istiyorum. Muşlu bütün kardeşlerimize, anne-babalara böylesine duyarlı ve hassas davranışları vesilesiyle ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Zaten Muş'a yakışanda elbette budur. 21'ine kadar yine ilimizde çeşitli ilçelerde bunu deneyeceklerdir. Ama başarılı olma şansları yoktur. Çünkü biz milletimizin huzuru ve güveni için çalışıyoruz. Hiç kimsenin hak ve hukukunu engellemek gibi bir niyet içerisinde değiliz. Burası merhum Alparslan'ın ve kutlu askerlerin ruhaniyetinin dolaştığı kutlu bir şekildir. Muşlu kardeşlerimiz bu kutlu şehre ve kadimine uygun davranışlar sergiliyor. Bu da bizi ayrıca ziyadesiyle mutlu ediyor. Bu vesileyle bir kez daha Muşlu kardeşlerime en derin sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Muş’ta Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Törenleri

Muş’ta Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Törenleri

Muş’ta Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Törenleri

Muş’ta Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Törenleri

Muş’ta Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Törenleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim