• BIST 9530.47
  • Altın 2479.559
  • Dolar 32.4591
  • Euro 34.6648
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Muş’ta altyapı projesinin protokolleri imzalandı

Muş’ta altyapı projesinin protokolleri imzalandı
Muş Belediyesi ve İller Bankası Van Bölge Müdürlüğünün en büyük yatırımlarından biri olan "Muş Altyapı Projesi'nin protokolleri imzalandı.

Muş Belediyesi ve İller Bankası Van Bölge Müdürlüğünün en büyük yatırımlarından biri olan "Muş Altyapı Projesi'nin protokolleri imzalandı.

Muş Belediyesi meclis toplantı salonunda düzenlenen imza törenine AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Belediye Başkanı Feyat Asya, İller Bankası Van Bölge Müdürü Ayhan Kayatürk, İller Bankası Van Bölge Eski Müdürü Enver Çelebi, yüklenici firma yetkilileri ve İller Bankası ile belediye personelleri katıldı. İmza töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Feyat Asya, göreve geldikleri günden bugüne kadar Muş'un altyapı sorununu sürekli gündeme getirdiklerini söyledi. 1989 yılından bu yana bütün belediye başkan adaylarının en büyük taahhüdünün altyapı olduğunu hatırlatan Başkan Feyat Asya, "30 Mart seçimlerinde de bizim de çok önemli bir taahhüdümüzdü. Muş'un altyapısını mutlak suretle çözme taahhüdünde bulunduk. Bürokratik işlemler, ihale aşaması ve finansman temininin ardından ihalemiz yapıldı ve onaylandı. 2014 seçimlerinde dönemin Başbakanı olan Sayın Cumhurbaşkanımız, "Muş'un altyapısının kefili benim" demişti. Biz bu kefalete layık olmak adına çalışmalarımızı hızlandırdık ve bugün yer tespitini yaptık" dedi.

Altyapı işinin sıkıntılı ve külfetli olduğuna vurgu yapan Asya, "Yüklenici firma yaklaşık maliyeti 150 milyon lira olan işimizi 98 milyon 848 bin liraya yapacağını taahhüt etti. Altyapıya yapılan harcamalar tamamen yeraltında kalacaktır, ama insana hizmet hasebiyle altyapı olmadan üstyapıya ne yaparsak yapalım geçici olacaktır. Yer teslimi yaptıktan sonra yüklenici firmayı sıkıştıracağız. Arkadaşlarımızın tümünü seferber edeceğiz ve hep birlikte sahada olacağız. 5 kilometre içme suyu kanalları, 184 kilometre kanalizasyon şebekesi ve 13 kilometre yağmur su kanalları döşenecek. Bunun yanında biz de üst yapı çalışmalarımızla yaşanılabilir şehir durumuna geleceğiz" diye konuştu.

İller Bankası İzmir Bölge Müdürlüğüne atanan Van Bölge Eski Müdürü Enver Çelebi ise, görev yaptıkları süre içerisinde Muş'a özel bir gayret gösterdiklerini belirterek, "Sayın vekilimizin de bu konuda çok ciddi yardımları oldu. Genel müdürümüz başta olmak üzere kurum olarak 2 yıllık bir süreye tekabül eden projelerimizi çok hızlı bir şekilde başlamak, bitirmek ve ihale süreciyle geçti işimiz. Sonuç itibariyle ihalemiz bir kere iptal oldu. Sonunda mutlu bir sona ulaştık. Muş iline yapacağımız bu altyapı hizmetlerinden sonra Muş'un daha da yaşanabilir bir kent olması yönünde katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

İller Bankası Van Bölge Müdürü Ayhan Kayatürk de, Muş'u güzel bir hizmete kavuşturacaklarını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından İller Bankası, Muş Belediyesi ve yüklenici firma arasında iş teslim protokolü imzalandı.

Muş’ta altyapı projesinin protokolleri imzalandı

Muş’ta altyapı projesinin protokolleri imzalandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim