• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Muş’ta 368 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı

Muş’ta 368 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı
Muş'ta 3 gündür etkili olan kar yağışı 368 köy yolunu ulaşıma kapattı.

Muş'ta 3 gündür etkili olan kar yağışı 368 köy yolunu ulaşıma kapattı.

3 gündür aralıksız devam eden etkili kar yağışı Muş'un toplam 368 köy yolunun 368'ni de kapattı. Kar kalınlığının şehir merkezinde 1 metre 15 santim ve kırsal kedimde ise tipi ve fırtına nedeniyle 3 ila 4 metreyi bulduğu belirtildi.

Muş Alparslan Üniversitesi, Kayak Merkezi ve merkeze bağlı Suvaran köy yolunda yapılan karla mücadele çalışmalarını inceleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, iki gündür 43 ekip ve 100 personelin karla mücadele çalışması sonucu açtığı 50 köy yolunun tekrar ulaşıma kapandığını söyledi. Adete bir felaketin yaşandığını ve kesintisiz hizmet verdiklerini ifade eden Yentür, "Muş İl Özel İdaresi olarak kar ile mücadele çalışmalarımız 43 tane ekip, 100 tane personelle devam etmektedir. Ama yaptığımız çalışmaların tamamı, bir saat sonra etkili olan yağış nedeni ile kapanmaktadır. Olağan üstü bir durum yaşamaktayız. Hastalar, ölüler, cenazeler bunların kurtarılması ciddi manada bize sorunlar yaratmaktadır. Kar ile mücadelemiz 24 saat kesintisiz devam etmektedir" dedi.

Tipi ve fırtına nedeniyle 5 kilometrelik yolu bir günde açabildiklerini ve çok büyük zorluklar yaşadıklarını kaydeden Yentür, şunları söyledi:

"Sağlık Bakanlığımızın ildeki araçları ile valiliğimizin talimatlarıyla beraber koordineli bir şekilde çalışmaktayız. Çok yağan kar, bizi bazen 5 kilometrelik bir yolu bir gün kat etmeyi zorlamaktadır. Çok büyük zorluklar yaşamaktayız. İl Özel İdaresi ekiplerimiz 7/24 çalışmaktadırlar, vatandaşımızın seyir seferlerini kolaylaştırmak için. Ama gerçekten çok büyük zorluklar yaşamaktayız. Kar artık afet olarak bizi tamamen etkisi altına almış bulunmaktadır."

İlk defa 2011-2012 yılının kışında böyle bir zorluk yaşadıklarını vurgulayan Yentür, "Şuanda 2015-2016'ya bağlayan kışta böyle bir zorluk yaşıyoruz. İki günde etkili olan kar, halen gördüğünüz gibi devam etmektedir. Bir ay boyunca da yağışların yağacağı görünmektedir. Bizler çalışmalarımızı yürütüyoruz ama gerçekten çok büyük zorluklardan da vatandaşa ulaşım sağlamaya çalışmaktayız" ifadelerini kullandı.

KAYAK MERKEZİNİN YOLU AÇAN İŞ MAKİNASI YAN YATTI

Muş Alparslan Üniversitesi ve Kayak Merkezi yolunda karla mücadele çalışması yapan iş makinası yan yattı. Aracın bulunduğu alana geçen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, "Kar mücadelesinde özellikle köy yollarında bizim banketle kaldırımlar olmadığı için yolun mesafesini ayarlayamadığımız için operatörlerimiz bu makinada olduğu gibi aracımız yolun kenarına kaymış bulunmaktadır. Bu tür bir eylem ikinci bir makinayla ancak getirilerek, destek alınarak çıkarılabiliyor. Buda bizim çalışmalarımızı ciddi bir anlamda etkilemektedir" şeklinde konuştu.

Muş’ta 368 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı

Muş’ta 368 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı

Muş’ta 368 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı

Muş’ta 368 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı

Muş’ta 368 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim