• BIST 9524.59
  • Altın 2491.184
  • Dolar 32.4967
  • Euro 34.7424
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Muş’ta 25 bin mutfak tüpü incelendi

Muş’ta 25 bin mutfak tüpü incelendi
MUŞ (İHA) – Muş'ta akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele eylem planı kapsamında 25 bin 344 mutfak tüpünün uygunluk açısından incelendiği bildirildi.

MUŞ (İHA) – Muş'ta akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele eylem planı kapsamında 25 bin 344 mutfak tüpünün uygunluk açısından incelendiği bildirildi.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen "Akaryakıt Kaçakçılığı ile Mücadele Eylem Planı Toplantısı', Vali Seddar Yavuz başkanlığında yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yaparak kent genelindeki akaryakıt ve LPG istasyonlarının denetimlerinin yıl boyunca yapıldığını belirten Vali Seddar Yavuz, yılda iki kez bu toplantıları gerçekleştirdiklerini söyledi. Denetimlerin etkin bir şekilde faaliyet gösterdiğini ifade eden Vali Yavuz, "Değerli mesai arkadaşlarım, valiliğimizce Akaryakıt Kaçakçılığı ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu teşekkül edilerek çalışmaların daha etkin bir şekilde yürütülmesi hedeflenmiştir. Yılda iki kez toplanan bu kurulda önemli kararlar alınmakta ve bu çalışmalarımızda ilimiz genelindeki akaryakıt ve LPG istasyonlarının denetimleri yıl boyunca yapılmaktadır. Bu denetimlerde; ilimiz merkez ve ilçelerinde bulunan 71 akaryakıt ve LPG istasyonundan 29'una yapılan denetimlerde 27 ulusal marker ölçümü, 75 damga ve miktar kontrolü ile otomasyon sistemi kontrolleri yapılmıştır. Tabela ve pompa fiyatlarında fark olduğu tespit edilen 5 istasyonda gerekli işlemler yapılarak gereği için EPDK'ya yazı yazılmıştır" dedi.

"EYP yapımında kullanılan 411 adet tüp imha edildi"

Haziran ayında el yapımı patlayıcı (EYP) yapımında kullanılan mutfak tüplerine yönelik il merkezi ve ilçelerinde bulunan 19 hurdacıda yapılan müşterek denetimde, 411 adet tüpün imha edildiğini kaydeden Vali Yavuz, "Mayıs ve temmuz aylarında ise mutfak tüpü dolumuna ilişkin 24 akaryakıt istasyonunda denetim yapılmıştır. Temmuz ve ağustos ayında il merkezi ve ilçelerimizde bulunan 34 LPG mutfak tüpü bayilerine yapılan müşterek denetimde ise 25 bin 344 adet tüp, teknik düzenlemelerine uygunluğu açısından denetlenmiş ve tüp satışlarının kayıt altına alınması ve mevzuat değişikliği konusunda görevlilerimizce gerekli bilgilendirme yapılmıştır" diye konuştu.

Muş'un giriş çıkış yol kontrol noktalarında 60 araç denetlendiğini vurgulayan Vali Yavuz, "Akaryakıt istasyonlarına yönelik yapılan denetimlerde ise 13 adet ulusal marker ölçümü yapılmıştır. Toplantının ilimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Toplantı; dönem içinde yapılan çalışmaların değerlendirilmesi, denetim personeli ve adli merciler arasında koordinasyon ve alınan kararlara yönelik uygulama sonuçlarının değerlendirilmesiyle devam etti.

Toplantıya İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmail Şahin, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan ile ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Muş’ta 25 bin mutfak tüpü incelendi

Muş’ta 25 bin mutfak tüpü incelendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim