• BIST 8718.11
  • Altın 2246.816
  • Dolar 32.3324
  • Euro 35.1911
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Muş’ta 120 bin öğrenci yarıyıl tatiline çıkıyor

Muş’ta 120 bin öğrenci yarıyıl tatiline çıkıyor
Muş'ta 2017-2018 eğitim öğretim yılının cuma günü sona ermesiyle 120 bin öğrenci tatile çıkacak.

Muş'ta 2017-2018 eğitim öğretim yılının cuma günü sona ermesiyle 120 bin öğrenci tatile çıkacak.

2017-2018 eğitim öğretim yılının birinci dönemini değerlendiren Muş Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, bu yıl Muş'ta 7 bin öğretmenin görev yaptığını söyledi. Gerek kadrolu, gerek sözleşmeli, gerekse ücretli öğretmenle öğretmen ihtiyacını karşıladıklarını ifade eden İlci, "Çok ciddi bir öğretmen açığımız şu anda yok. Ancak özür durumu, eş durumu tayinlerinden, çeşitli özürlerden dolayı il dışına çıkan öğretmenlerimiz var. İnşallah 2. dönem Milli Eğitim Bakanlığımızın atayacağı öğretmenlerle bu boşluklarımızı doldurmuş olacağız. Çok dolu dolu, güzel geçen bir eğitim dönemi oldu" dedi.

2017-2018 eğitim öğretim yılı birinci döneminin Muş'ta 120 bin öğrenciye karnelerinin verilmesiyle tamamlanmış olacağını hatırlatan İlci, "Ben bütün dönem boyunca emek veren, gayret gösteren ailelerimize, öğrencilerimize ve öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Muş'ta bu dönem nitelikli, kaliteli bir eğitim öğretim sezonunu geçirdik. Çocuklarıyla ilgilenen, eğitim durumunu soran, okullarımızı soran velilerimize teşekkür ediyorum. Aynı şekilde okullarımıza hiç uğramayan velilerimize de üzüntümü belirtmek istiyorum. 2017-2018 eğitim öğretim yılının birinci döneminde birçok okulumuzda yeni projeler, yeni programlar uygulayarak başladık. Bu yıl bizim için çok önemli olan, hayati değere sahip olan birinci geleneksel "Muş kitap okuma günü" olarak ilan ettik. İlimizde bütün öğrencilerimiz o gün cadde üzerinde kitap okudular. İstiyoruz ki bu çocuklarımız bütün yıl boyunca kitap okumanın ekmek kadar, su kadar, hava kadar ihtiyaç olduğunu hissetsinler. Buna yönelik yapılan projemizle çok ciddi sonuçlar aldık, çok ciddi durumlar tespit ettik. Her gün öğrencilerimiz ilkokullarda bir saat ders kitabı yerine hikaye kitabı okuyor. Ortaokul ve liselerde her gün öğrencilerimiz 20 dakika kitap okuyor. Bu sayede okuma, anlama ve algılama kabiliyetleri gelişiyor" ifadelerini kullandı.

"Sınavlar 2. döneme kaydı"

Sınavların 2. döneme kaydığını hatırlatan İlci, "Öğrencilerimizin rehavete kapılmadan, "ben konularımı taradım, hepsini yapıyorum" rehavetine kapılmadan, son güne kadar çalışmayı elden bırakmadan aynı maratona devam etmelerini istiyoruz. Hem okullarımız, hem öğretmen arkadaşlarımız bu tür uyarıları yapacaklar, ama ailelerden de bu tür desteği bekliyoruz. Çocuklarımızın rehavete kapılmadan eğitim öğretimlerini sürdürmelerine yardımcı olmamız lazım. Süreci sağlıklı bir şekilde sona getirelim" diye konuştu.

"Ücretsiz destekleme ve yetiştirme kursları açık durumda"

Açmış oldukları destekleme ve yetiştirme kursları olduğunu ifade eden İlci, "Bu kurslarımızda konuyu anlamayan, bir konu hakkında herhangi bir sıkıntı yaşayan, testlerde ya da soru bankalarını çözerken biraz zorlanan öğrencilerimizin sorunlarını çözmeleri için devam etmelerini istiyoruz. Kurslarımız tamamen ücretsiz. Hiçbir öğrencimizden bir kuruş dahi para talep etmeden açılan bu destekleme ve yetiştirme kurslarımıza devam etmeleri gayemizdir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim