• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Muş’ta 1. Geleneksel Halk Oyunları Festivali

Muş’ta 1. Geleneksel Halk Oyunları Festivali
Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle "1 Geleneksel Halk Oyunları Festivali" düzenlendi.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle "1 Geleneksel Halk Oyunları Festivali" düzenlendi. Festivalin eğlence bölümü, Jandarma Uzman Çavuş Sami Saygı'nın şehit düşmesi münasebetiyle iptal edildi.

MŞÜ spor kompleksinde düzenlenen programa Belediye Başkanı Feyat Asya, MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Korkut Kaymakamı Abdulgani Mağ, kamu kurum amirleri ile davetliler ve üniversite öğrencileri katıldı. Düzenlenen yarışmada minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde yarışmalar düzenlendi. Festivalle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, amaçlarının sınav öncesi öğrencilere şenlik havasında geçecek bir festival düzenlemek olduğunu söyledi. Yaklaşık 5 aydır festivalle ilgili hazırlık yaptıklarını belirten Rektör Polat, "Bugün hem halk oyunları gösterisi hem türkü şöleni ve gençlerimizle uzun halay etkinliği yapılacaktı. Muş'u Türkiye'de tanıtmak adına Türkiye'nin en uzun halayını da Muş Alparslan Üniversitesi'nde yapmaktı. Ancak doğudan gelen bir takım haberler var, bazı şehit haberlerimiz geldi. Jandarma komutanlığımızda görevli olan bir uzman çavuşla ilgili böyle bir haber alınca işin eğlence kısmını iptal ettik. Sadece yarışmaların yapılmasına karar verdik" dedi.

"ACILAR PAYLAŞILDIKÇA HAFİFLER"

"İnsanlar sadece sevinçlerini paylaşmıyorlar, acılarını da paylaşıyorlar ve acılar paylaşıldığı zaman hafifliyor" diyen Rektör Polat, şöyle konuştu:

"Bir süre sonra aslında bu acılar bizi birleştiren çok önemli bir güce dönüşüyor. Cumhurbaşkanımız bundan birkaç gün önce Maryland eyaletinde bir cami açılışında bulundu. Diyanet merkezinin açılışı yapıldı. Orada aslında bütün kültürlerin, Doğu Anadolu'da pişen yemeklerin, yöresel giysi, kıyafetlerin sergilendiği evlerde vardı. Türkiye'nin her tarafından aşağı yukarı kültürlerin temsil edildiği evler de vardı. Hepimizi birleştiren tevhit inancının en önemli sembolü olan bir mescit, bir cami oraya inşa edildi. Biz orada bütün Müslüman kardeşlerimizi gördük, sadece Türkiye'nin her tarafından insanlar değil aynı zamanda Pakistan'dan, Afganistan'dan, Hindistan bütün Müslümanları orada gördük ve bütün Müslümanlar oradan bir mesaj verdi. İslam ümmeti birlik içerisinde, vahdet içerisinde, kardeşlik içerisinde sadece kendisi için değil aslında bütün insanlık için bir şanstır. Dünyada medeniyetler artık söyleyeceği son sözü söylemiştir. Son sözü söylemesi gereken bir medeniyet kalmışsa o da İslam medeniyetidir. Müslümanların bu dünyaya armağan ettiği bir medeniyettir. Bu çerçevede ben acılarımızın bizleri aslında bir araya getireceğini ve bu acıların bir araya gelmiş olan ümmetin güçlü bir sesi olarak dünyaya büyük bir mesaj vereceğini Cenab-ı Allah'tan hem niyaz ediyorum, hem de bunun böyle olacağına bütün kalbimle, bütün yüreğimle inanıyorum."

"HERKES İNİSİYATİF ALMALI"

Herkese büyük görev düştüğünü belirten Polat, birlik mesajı vererek, "Burada hepimize büyük vazife düşüyor. Doğusundan, batısından bütün insanlara vazife düşüyor. Doğuda yaşadığımız bir takım sıkıntılar var. Bu sıkıntılar sadece doğunun ya da sadece batının işe el atmasıyla, hareket etmesiyle, adım atmasıyla çözülecek şeyler değil. Hem doğunun hem batının hem kuzeyin hem güneyin bu işe girişmesiyle bu işte aktif rol almasıyla, inisiyatif almasıyla çözülebilecek şeyler. Burada Türkiye'nin her tarafından ekipler var. Nitekim öğretmenlerimizin Karadeniz'den bir temsili olacak, bir oyunu olacak, bir ekip olacak burada. Dolayısıyla biz bu birliğin bütün Türkiye'ye yayılmasını arzu ediyoruz, buradan bu mesajı vermek istiyoruz" diye konuştu.

Muş’ta 1. Geleneksel Halk Oyunları Festivali

Muş’ta 1. Geleneksel Halk Oyunları Festivali

Muş’ta 1. Geleneksel Halk Oyunları Festivali

Muş’ta 1. Geleneksel Halk Oyunları Festivali

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim