• BIST 9089.86
  • Altın 2324.419
  • Dolar 32.3609
  • Euro 34.9286
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Müslümanlar ABD başkan adayının hedefinde

Müslümanlar ABD başkan adayının hedefinde
Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylarından Ben Carson, ülkenin en büyük Müslüman sivil toplum kuruluşu CAIR’in 'Müslüman Kardeşler'in kolu ve terör destekçisi' olarak soruşturulmasını istedi.

ABD’de 2016 başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’den aday adayı olan eski beyin cerrahı Ben Carson, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi’ni (CAIR) "Müslüman Kardeşler'in kolu ve terör destekçisi" olarak soruşturmasını talep etti.

Sezim kampanyasını sürdüren Carson, ülkesinin ulusal güvenliğine yönelik 7 maddelik plan açıkladı. Bu planı terör örgütü DAEŞ’in yenilgiye uğratılması ve ABD’nin daha güvenli kılınması için atılmış adımlar olarak nitelendiren Carson, ABD’de Müslümanları temsil eden en büyük sivil toplum kuruluşu CAIR’in de Dışişleri Bakanlığı tarafından "terörizme destek veren kurum" olarak araştırılmasını istedi.

Carson, planında “Dışişleri Bakanlığı, Müslüman Kardeşler ve benzeri organizasyonları, İslami terörü destekleyen veya propagandasını yapan terörist örgütler şeklinde tanımlamalı ve Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi’ni Müslüman Kardeşler'in bir kolu ve terörizmin destekçisi olarak soruşturmalı” ifadesini kullandı.

Carson, daha önce de seçim çalışmasında, mülteciler arasına sızabilecek teröristlerle ilgili konuşurken “kuduz köpek” benzetmesi yapmış, mültecilerin neden kabul edilmemesi gerektiğine ilişkin örnek vermeye çalışırken de “Mahallenizde dolaşan bir kuduz köpek varsa o köpekle ilgili iyi şeyler düşünemezsiniz” demişti.

Merkezi Washington'da bulunan CAIR ise Carson'ın açıklamalarına tepki gösterdi

ABD’deki Müslümanların haklarını savunan en büyük sivil toplum kuruluşu olarak bilinen CAIR'in İletişim Direktörü İbrahim Hooper, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, Carson’ın seçim kampanyasında İslam karşıtlığından beslenmek istediğini söyledi. 

Hooper, "Carson, nafile bir uğraş içindeki başarısız bir aday. Carson, Müslüman karşıtı dar kafalılığını ve anayasaya bağlılığını sorgulayan eleştirilerimize kendince misilleme yapıyor. İslamofobinin geçmişte kendisine güç verdiğini gördü ve şimdi bunu yeniden deniyor" diye konuştu.

ABD Başkanı Barack Obama’nın ramazan ayında Beyaz Saray’da verdiği iftarlara ve ülkedeki Müslüman toplumuyla ilgili toplantılara sürekli davet edilen CAIR, özellikle son dönemde ABD’deki İslam karşıtlarının hedefinde bulunuyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim