• BIST 9524.59
  • Altın 2493.556
  • Dolar 32.539
  • Euro 34.707
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Muşlu Çocuklara Şehit Ve Gazilik Anlatıldı

Muşlu Çocuklara Şehit Ve Gazilik Anlatıldı
Türkiye Gaziler Vakfı Muş Şubesi Başkanı Emrullah Zeki Aktaş, köy okulu öğrencilerine "şehit ve gazilik" kavramları ile ilgili bilgiler vererek, çocuklara...

Türkiye Gaziler Vakfı Muş Şubesi Başkanı Emrullah Zeki Aktaş, köy okulu öğrencilerine "şehit ve gazilik" kavramları ile ilgili bilgiler vererek, çocuklara vatan ve bayrak sevgisini aşılamak ve kandırılmasının önüne geçmek istediklerini söyledi.

Türkiye Gaziler Vakfı Muş Şube Başkanı Emrullah Zeki Altaş ve yönetim kurulu üyeleri, Korkut ilçesine bağlı İçboğaz Köyü İlkokulu'nu ziyaret etti. Burada "şehit ve gazilik" ile ilgili öğrencilere bilgi veren dernek üyeleri, beraberlerinde getirdikleri kırtasiye malzemelerini hediye ettiler. Öğrencilerle yakından ilgilenen gaziler, köy ziyaretlerine devam edeceklerini ve öğrencilere "şehit, gazi, vatan ve bayrak" sevgisini anlatacaklarını belirttiler. Bugüne kadar ülkeyi ve vatanı çocuklara anlatmaya geç kaldıklarını belirten Emrullah Zeki Aktaş, çocukların kandırılmasına artık müsaade etmeyeceklerini söyledi. Bundan sonra öğrencilerle bir araya gelerek ülkeyi ve vatanı anlatacaklarını ifade eden Aktaş, "Muş ilimizin birçok köyünde, ilçesinde çocuklarımızı okullarda ziyaret edip şehit kimdir? Gazi kimdir? Gibi kavramları anlatmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar ülkemizde vatanımızı çocuklarımıza anlatmakta geç kaldık. Bu saatten sonra bizler gaziler olarak okullarda çocuklarımıza ülkeyi, vatanı anlatmaya çalışacağız. Çocuklarımızı kimseler kandırmasınlar" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZA BİZ SAHİP ÇIKACAĞIZ"

"Çocuklara sahip çıkmak boynumuzun borcudur" diyen Güneydoğu Gazisi Mehmetşah Güler ise, şunları söyledi:

"Şimdiye kadar bizim çocuklarımıza kimse şehitliği, gaziliği anlatamadı. Biz anlattık, bundan sonra çocuklarımıza anlatmaya da devam edeceğiz. Kimse bizim çocuklarımızı kandıramaz. Çocuklarımıza biz sahip çıkacağız, çocuklarımız bu ülkenin, bu memleketin gelecekleridir. Onlara sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur."

Yapılan ziyaretten dolayı mutlu olduklarını kaydeden AK Parti Korkut İl Genel Meclis Üyesi Kemal Arat da, "Gaziler bugün bizim köye geldiler. Çocuklarımıza defter, kitap dağıttılar. Gazi kimdir? Şehit kimdir? Türkiye'nin birlik beraberliğini anlattılar. Onlara teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

İçboğaz Köy Muhtarı Eyüphan Elmastaş ise, Muş Gaziler Vakfı Başkanı Aktaş'ın köylerine geldiğini belirterek, "Okulumuzu ziyaret ettiler ve çocuklara ders verdiler. Gazi kimdir? Şehit kimdir? Vatan nedir? Millet kimdir? Konularını anlattılar. İnşallah bunları anlatmaya devam edecekler. Bunu anlatmalarına biz memnun olduk, sadece onlara bırakmamak lazım, bizimde yardımcı olmamız lazım. Evde çocuğumuza, herkese, her insana söylemeye hakkımız vardır. İnşallah bunun devam etmesini temenni ediyorum. Devletimize sahip çıkmamız lazımdır" şeklinde konuştu.

Okul ziyaretinden sonra köy evine geçen dernek üyeleri, köy halkı ile sohbet ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Dernek üyelerine ayrıca AK Parti Hasköy İlçesi İl Genel Meclis Üyesi Hüsamettin Altay da eşlik etti.

Muşlu Çocuklara Şehit Ve Gazilik Anlatıldı

Muşlu Çocuklara Şehit Ve Gazilik Anlatıldı

Muşlu Çocuklara Şehit Ve Gazilik Anlatıldı

Muşlu Çocuklara Şehit Ve Gazilik Anlatıldı

Muşlu Çocuklara Şehit Ve Gazilik Anlatıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim