• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Muşlu Çocuklar Yetim Kardeşlerine Harçlıklarını Gönderiyor

Muşlu Çocuklar Yetim Kardeşlerine Harçlıklarını Gönderiyor
MUŞ (İHA) – Muş'un Taşoluk İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri; Filistin, Myanmar ve Güney Afrikalı yetimleri kardeş seçerek her ay harçlıklarını gönderiyorlar.

MUŞ (İHA) – Muş'un Taşoluk İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri; Filistin, Myanmar ve Güney Afrikalı yetimleri kardeş seçerek her ay harçlıklarını gönderiyorlar.

Milli Eğitim Bakanlığı ve İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı işbirliğinde başlatılan "İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi" kapsamında Taşoluk İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Filistinli, Myanmarlı ve Güney Afrikalı 3 yetimi kardeş seçti. Okul idareci ve öğretmenlerinin destekleriyle her ay düzenli bir şekilde harçlıklarını yetim kardeşlerine gönderen Taşoluk İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, örnek davranışta bulunuyor. Projede öğrenci ve öğretmenlerin tamamen gönüllü kişilerden oluştuğunu belirten Okul Müdür Başyardımcısı İlyas Yaşlık, "Sınıfça Bir Olduk, Bir Yetime Kardeş Olduk" diye bir slogan geliştirdiklerini ve bunda da başarılı olunduğunu söyledi. Öğrencilerde aynı zamanda yardımlaşma duygusunun geliştiğini ifade eden Yaşlık, "2015 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ve İHH ortaklaşa başlattığı "Sınıfça Birlik Olduk, Bir Yetime Kardeş Olduk" kampanyası çerçevesinde okulumuzda da 3 yetime kardeş olmaya karar verdik. Geçen sene bir Filistinli kardeşimize ortak olduk. Bu senede Myanmarlı ve Güney Afrikalı iki kardeşimizi daha dahil edip toplam 3 yetim kardeşimize sponsor olduk. Bu tamamen öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve idarecilerimizin gönüllü olarak yaptığı bir iştir. Kendi aramızda belirli bir ücret toplayıp öğrencilerimiz harçlıklarından keserek cüzi miktarlar toplayarak her ay bu kardeşlerimize yardım yapmaktayız" dedi.

Sadece Türkiye'de değil dünyanın diğer ucundaki yetimlere dahi ulaşmak istediklerini kaydeden Yaşlık, "Biz ülkemizde değil öğrencilerimiz dünyanın her yerindeki yetimlere ulaşarak onlara bir nebzede olsa acılarını dindirmek adına birlik ve beraberlik duygusunu beraber yaşamaktalar. Bu konuda öğrencilerimizin çok duyarlı oldukları ortaya çıktı. Dünyanın farklı yerlerindeki insanların acılarına dokunaraktan onların acılarını hafifletebileceklerini hissettiler" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin gönüllü olarak bu projede yer almasını desteklediklerini belirten Sınıf öğretmeni Esra Bilgiç ise, "Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin kendi istekleri ile katılmış oldukları bir projedir. Yetim kardeşimize her ay belli miktarda bir ücret gönderiyoruz. Bir para yardımı yapıyoruz. Bizden uzak olmadıklarını, manevi olarak yakında olduklarını bilsinler diye. Özellikle öğrencilerimiz kendi harçlıklarından topladıkları paraları veriyorlar, çok fedakar davranış bu. Öğretmenler olarak bizde bunu destekliyoruz. Önemli olan yakındaki bir insana yardım etmek değil, uzaktaki insanı da hatırlatmaktır. Yakında olan insana bir şekilde zaten yardım ulaşıyor. Ama uzaktaki kardeşlerimizi de hatırlamak boynumuzun borcudur diye düşünüyoruz. Öğretmenler olarak müdürümüz ve müdür başyardımcılarımızla biz öğrencilerimizle birlikte bu projeyi yaptık. Haydi, el ele verelim yetim kardeşlerimiz kendilerini yetim hissetmesinler diyoruz" ifadelerini kullandı.

Her ay aralarında para toplayıp gönderdiklerini belirten öğrencilerden Yahya Çetin de, "Geçen sene bu projeyi başlattık. Sınıfça bir olduk, bir yetime kardeş olduk, her ay para toplayıp yetim kardeşimize gönderiyoruz" dedi.

Bir yetime kardeş olmanın sevincini yaşadıklarını vurgulayan öğrencilerden Baran Toksun ve Eyüp Yaşar ise, "Bir yetim ile kardeş olduk ve her ay ona para gönderiyoruz. Onunda sağlıklı olmasını diliyoruz. Azıcıkta olsa ona para göndermeye çalışıyoruz. Umarız ona bir faydamız dokunur, dokunduysa da ne mutlu bize" şeklinde konuştular.

Muşlu Çocuklar Yetim Kardeşlerine Harçlıklarını Gönderiyor

Muşlu Çocuklar Yetim Kardeşlerine Harçlıklarını Gönderiyor

Muşlu Çocuklar Yetim Kardeşlerine Harçlıklarını Gönderiyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim