• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

MUSİAD’tan IKBY referandumuna ilişkin açıklama

MUSİAD’tan IKBY referandumuna ilişkin açıklama
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Başkanı Mehmet Çelenk, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yapılan referandum ile ilgili...

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Başkanı Mehmet Çelenk, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yapılan referandum ile ilgili bir açıklama yaptı.

Çelenk, "Türkiye, son yılların en zorlu, en acı dönemlerinden birini yaşayan coğrafyamızda, her zaman barıştan ve huzurdan yana tavır alırken, uluslararası güçleri arkasına alan karanlık odaklar hem Türkiye'yi hem de bölgeyi bir kaosun içine sürükleme gayretinde. Yüzyıl önce coğrafyamızda oynanan oyunların benzerleri aynı aktörler tarafından; yeni kavramlar ve yeni politik söylemlerin ardına gizlenerek tekrarlanmak isteniyor. Kuzey Irak'taki referandum ile tekrar gündeme gelen, coğrafyamızın "Balkanlaştırılması" çalışması bölgemizdeki istikrarsızlığı derinleştirerek yeni bir kaosa neden olacaktır. Bu doğrultuda atılmış bir adım olarak gördüğümüz, Kuzey Irak Bölgesel Yönetiminin referandumu, uluslararası normlara aykırı, hukuksal dayanağı bulunmayan, bölgedeki gerilimi artırmaktan öte hiçbir anlamı olmayan bir karar olarak değerlendiriyoruz. Bu kararın bölgeye zarar vermek isteyenlere altın tepside sunulmuş bir fırsat olduğu da aşikâr. STK'lar olarak sesimizi daha gür çıkarmamız gereken bir dönemden geçiyoruz. Bir sivil toplum kuruluşu olarak MÜSİAD, kurulduğu günden bu yana bölgede ve tüm dünyada barışın ve huzurun tesis edilmesi için çabalıyor. Bundan sonra da bu çabayı daha geniş bir alana yayarak, bölgenin kaderi üzerinde bölücü planlarını hayata geçirmeye çalışanlara karşı kararlılıkla ve daha güçlü bir şekilde karşı duracağız. Ülkemizin maruz kaldığı zorluklar ve bölgemizin içine düşürüldüğü kıskaçtan el birliğiyle çıkacağımıza olan inancım tam. Yüz yıllar boyu birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış kadim Anadolu toprakları, yine dünyaya kardeşlik ve barış dersi verecektir, buna inanıyorum. Yeter ki sabrımızın ve gücümüzün sınandığı bu zor günlerde birbirimize bağlılığımızı, kardeşliğe olan inancımızı kaybetmeyelim" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim