• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

MÜSİAD'dan operasyon yorumu

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Çorum'da İstanbul merkezli operasyonun ekonomiye etkisi için, “Ekonomide sadece borsa noktasında günübirlik dalgalanmalar olabilir ancak uzun vadede aklı selimin galip geleceğini düşünüyorum" dedi.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, İstanbul merkezli operasyona ilişkin, "Ekonomide sadece borsa noktasında günübirlik dalgalanmalar olabilir ancak uzun vadede aklıselimin galip geleceğini düşünüyorum" dedi.

Olpak, MÜSİAD Çorum Şubesinin açılış törenine katılmak için geldiği kentte Çorum Ticaret ve Sanayi Odasını (TSO) ziyaret etti. TSO Meclis Başkanı Erol Karadaş ile görüşen Olpak, kentin ekonomik ve sanayi yapısı hakkında bilgi aldı.

Ziyarette konuşan Olpak, MÜSİAD'ın 23 yıllık bir kuruluş olduğunu belirterek, şube açtıkları kentlerde, ticaret ve sanayi odalarında olduğu gibi bölgesel yapılanmaya katkı sağlayacaklarını ve tecrübe paylaşımında bulunacaklarını söyledi.

"Ülkemizin heyecanlandıran hedefleri var. Bu hedeflere ulaşmak için iş adamlarımızın bekledikleri ve yapmaları gerekenler var" ifadelerini kullanan Olpak, şunları kaydetti:

"Beklediklerimiz, önümüzün ve yolumuzun açılmasıdır. Huzur, güven ve istikrara fazlaca önem veriyoruz. İş adamının daha fazla yatırım yapabilmesi için bu üç faktörün önemli olduğuna inanıyoruz. Bugünlerde de özellikle bunlara sımsıkı sarılmamız gerekiyor. Elbette idari mekanizmalar bunları sağladıktan sonra iş adamları olarak da bizlerin üzerine düşen görev hem işletmeleri hem ülkemizi geliştirmek için daha fazla çalışmaktır. Bu Çorum'da, Tanzanya'da, Brüksel'de ya da Washington'da olacaktır."

İstanbul merkezli operasyon

Bir basın mensubunun, İstanbul merkezli operasyonun ekonomiyi ne yönde etkileyeceği yönündeki sorusu üzerine Olpak, şöyle konuştu:

"İş adamları, hem kendi firmalarını geliştirmek hem de ülkenin ekonomisini geliştirmeye katkı sağlamaya çalışan kişilerdir. Bunların daha fazla çalışabilmeleri ve yatırım yapabilmeleri için bekledikleri üç unsur var, huzur, güven ve istikrar. Geçmiş on yılda bunu gördük ki ülkemizde güzel şeyler oluyor. Olayın adli cephesinde ne olduğuyla ilgilenmiyoruz. O nokta yetkililer tarafından götürülür. Huzur, güven ve istikrar ortamına sahip çıkmamız bizim önceliğimiz. Macar Başbakanı, 'Siz Türkiye'nin son 10-13 yılda nereden nereye geldiğini yeterince kavrayamıyorsunuz, ülkenizin güzelliklerinin farkına varın' dedi. Bunu iyi anlamamız gerekiyor. Ekonomide sadece borsa noktasında günübirlik dalgalanmalar olabilir ama uzun vadede aklıselimin galip geleceğini düşünüyorum."

Ziyarette TSO Meclis Başkanı Karadaş, Çorum'un demiryolu talebiyle ilgili dosya takdim ettiği Olpak'tan destek istedi.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim