• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 17 °C

MÜSİAD’dan Hükümete Destek

MÜSİAD’dan Hükümete Destek
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Manisa Şube Başkanı Ahmet Öztürk, "Hükümetin uyguladığı terör politikalarının devam ettirilmesini...

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Manisa Şube Başkanı Ahmet Öztürk, "Hükümetin uyguladığı terör politikalarının devam ettirilmesini uygun buluyoruz" dedi.

MÜSİAD Manisa Şube Başkanı Ahmet Öztürk, son dönemde artan terör olayları ve bu olayların iş adamlarına etkisiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Terörün uluslararası bir savaş taktiğine dönüştüğünü söyleyen Öztürk, "Maalesef terör artık uluslararası bir savaş taktiği olarak kullanılmaya başlanmış. Soğuk Savaş dönemi bittikten sonraki dönemde bu taktik olarak yapılıyor. Dolayısıyla terör örgütlerinin kendi başlarına bireysel olarak bu tarz eylemleri yapmaları mümkün değil. Bu silahları da kendi başlarına üretmeleri ve tedarik etmeleri mümkün değil. Dolayısıyla uluslararası bir plan var. Maalesef biz bunu üzüntüyle karşılıyoruz" diye konuştu.

"PİYASALAR TERÖRDEN ETKİLENİYOR"

Tüm piyasaların birbirine bağlı olduğunu vurgulayan Öztürk, "Bizim yerel piyasalarımız ulusal piyasalara bağlı. Ulusal piyasalar küresel piyasalara bağlı. Artık dünya bir küresel köy haline geldiği için tüm piyasalar en ufak bir siyasi belirsizlik, istikrarsızlık, piyasalardaki dalgalanmalarda doğal olarak etkileniyor. Dolayısıyla terör gibi operasyonlar olduğu zaman tüm piyasaları küresel çapta ve yerel çapta etkiliyor. Bundan iş adamları da hem satışlarında hem yatırımlarında, sanayi üretiminde, sanayi endeksinde, üretim hacminde mutlaka etkilenmeler ve durgunluklar oluyor. Bizim Türkiye olarak son dönemde büyüme oranlarımızda düşüş kaydedilmedi. Fakat KOBİ'lerimizde, küçük çaptaki işletmelerimizde özellikle etkileşimlerde bir durgunluk söz konusu" dedi.

"HÜKÜMETİN TERÖR POLİTİKASI DEVAM ETMELİ"

Vatandaşların ve iş adamlarının terörün bir an önce bitirilmesini istediğini söyleyen Öztürk, "Vatandaşlarımız da, iş adamlarımız da tabi ki bu sorunun çözülmesini ve terörün bitmesini istiyor. Fakat terör tavizle bitirilemez. Dolayısıyla terörle pazarlık ve tavizle bitirilmesinin söz konusu olmayacağını düşünüyoruz. Şu durumda da hükümetin uyguladığı terör politikalarını devam ettirilmesini uygun buluyoruz" dedi.

MÜSİAD’dan Hükümete Destek

MÜSİAD’dan Hükümete Destek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim