• BIST 9672.32
  • Altın 2500.365
  • Dolar 32.5848
  • Euro 34.8412
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

MÜSİAD’da Başkanlar Buluşması

MÜSİAD’da Başkanlar Buluşması
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Kahramanmaraş Şube Başkanı Atıf Şirikçi ve yönetimi, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, AK Parti...

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Kahramanmaraş Şube Başkanı Atıf Şirikçi ve yönetimi, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel ve Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek ile bir araya gelerek gündemi değerlendirdi.

Dernek binasında düzenlenen toplantıda konuşan MÜSİAD Şube Başkanı Atıf Şirikçi, her alanda birlik beraberliğin önemine dikkat çekerek, "Kahramanmaraş ve Türkiye ciddi bir sınav içerinden geçiyor. Ülkemiz terör belasına muttali olmuştur. Bununla ilgili olarak, biz millet ve sanayiciler olarak devletimizin ve milletimizin her zaman arkasındayız. Birlik ve beraberliğe muhtaç olduğu bu dönemde hep beraber ülkemizin arkasında olacağız. Sanayiciler olarak sanayileşme noktasında Türkiye'de önemli noktalara imza atmış bir sanayici grubumuz var. Belediye noktasında arkadaşlarımız bu noktalarda çok iyi görevler yapacak. Özellikle bu son zamandaki terör belasından vatanımıza milletimize ve şehit ailelerine baş sağlığı diliyorum. Önümüzdeki süreçte terör belasının biteceği inancındayız. Devletimiz güçlü milletimiz onun arkasında. Bu süreçte de sanayiciler olarak devletimizin arkasındayız" dedi.

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir ise, gıybet politikasının işe yaramadığını ifade ederek, "Bizim iki sorumluluğumuz var. Bir, AK Parti'nin Kahramanmaraş'taki çıtasını daha ne kadar çok çıkarabilirsek çıkaracağız ama bir önemli sorumluluğumuz daha var. Artık Kahramanmaraş için Kahramanmaraş sanayisi için esnafı için kısacası Kahramanmaraş halkı için bir şeyler yapmamız lazım. İş adamlarımızla ara ara toplantılar yapıyoruz, kafamızda şöyle bir fikir oluştu. Artık Kahramanmaraş'ın sanayisine bir açılım gerekir diye düşündük. Bu açılım belki bir ağır sanayi olabilir belki savunma sanayisi olabilir. Bu fikrimi de başbakanımızla paylaştım. Kahramanmaraş artık tekstilin dışında da bir yerlere gitmeli, şehrimizin gelişiminde katkıda bulunmalıyız dedim. Onlar bana ilaçla alakalı bir gen araştırması ile alakalı çalışmalar yaptıklarını ve yatırım yapabileceklerini önerdiler. Yaklaşık 15 bin çalışanı olacak çok güvenli bir yerde olması gerektiğini söylediler. Bende şehrimizin bu konuda en güvenli yer olduğunu dile getirdim. Artık iş adamlarımızla sürekli istişare halinde olacağız. Onlarla birlikte Ankara'ya gidip bakanlarımızla görüşerek nelerin yapılabileceğini konuşacağız. Bende siyasi katkı yönünde siz sanayicilere destek olayım ve Kahramanmaraş'a biz yön verelim ve şehrimizi kendi haline bırakmayalım aksine biz itici gücü olalım. Hiçbirimizin tek başına gücü yetmez ama birlikte olursak bu gücü gerçekleştiririz. Kısır siyasi çekişmeleri bir tarafa bırakalım şehrimiz için bir şeyler yapalım. Kimsenin arkasından konuşup da gıybet yapmayalım ve gıybet yapmanın da prim yapmayacağını herkes anlasın omuz omuza verelim. İşte o zaman kardeş oluruz ve o zaman şehrimiz için bir şeyler yapmaya başlamış oluru" dedi.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek ise birlik beraberlik çağrısını yenileyerek, "Burası yerli ve milli bir kuruluştur. 90'lı yıllarda böyle bir tabloyu görmek mümkün değildi. O zamanlar sanayicinin sesinden bahsedemezdik. Rahmetli Erbakan hoca çimento fabrikası temeli attı onu da söküp götürdüler. İşte o günlerden bugünlere bu yerli ve milli kadrolar, Allah şükür 120 bin istihdam sağladılar. Kahramanmaraş'ı 500'ün üzerinde fabrikası olan bir sanayi memleketi yaptılar. Ama bu yetmez bunu çeşitlendirerek farklılaştırarak daha iyi noktalara getirmemiz lazım. Uluslararası alanda kalitemizle iyi üretimimizle yer almamız lazım ama şunu da unutmayalım. Kendimizi de çok fazla hayal alemine kaptırmayalım" diye konuştu.

MÜSİAD’da Başkanlar Buluşması

MÜSİAD’da Başkanlar Buluşması

MÜSİAD’da Başkanlar Buluşması

MÜSİAD’da Başkanlar Buluşması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim