• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin:

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin:
MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, Malatya'nın ihracatını arttırmak için çalışmalar yapacaklarını ifade ederek, "Türkiye'nin ve bölgemizdeki...

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, Malatya'nın ihracatını arttırmak için çalışmalar yapacaklarını ifade ederek, "Türkiye'nin ve bölgemizdeki birçok ilin ihracatı sürekli artıyor ama bizim ihracatımız yıllardır yerinde sayıyor. Bu durum Malatya'da bir şeylerin eksik yapıldığını gösterir" dedi.

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği(MÜSİAD)Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Anadolu Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği (ANESİAD) Malatya Şubesini ziyaret etti. Ziyarette basın mensuplarına açıklamalarda bulunan MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, MÜSİAD olarak, 1 Kasım seçimlerinin ardından yeni Türkiye ve yeni Malatya gibi kavramlar kullanmaya başladıklarını belirterek, "Bu yeni Malatya'da artık bir de bakanımız var. Bakanımızın da desteğini alarak Malatya'nın ekonomisini canlandırmak ve ihracatını arttırmak için çalışmalar yapacağız. Türkiye'nin ve bölgemizdeki birçok ilin ihracatı sürekli artıyor ama bizim ihracatımız yıllardır yerinde sayıyor. Bu durum Malatya'da bir şeylerin eksik yapıldığını gösterir. Bizim bu eksiklikleri bir an öce gidermemiz lazım" ifadelerini kullandı.

3. Organize Sanayi Bölgesinde(OSB) altyapı çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Balin, "Altyapı çalışmaları bittikten sonra Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci ile 3.OSB'ye nasıl yatırımcı çekebiliriz bunun hakkında çalışmalar yapacağız. Ayrıca Malatya kayısısını endüstriyel sanayide katma değeri yüksek bir ürüne nasıl dönüştürebiliriz bununla ilgili de çalışmalarımız olacak" dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ANESİAD Malatya Şube Başkanı Resul Kocamaz ise ANESİAD'ın yeni bir kuruluş olduğunu kaydederek alt seviyedeki esnaf, sanatkar ve sanayicileri tek çatı altında toplamaya çalıştıklarını söyledi. Kocamaz Malatya'nın ekonomisine katkı sağlayacak çalışmalar yapmaya gayret ettiklerini aktararak, "Bunun için diğer ticaret kuruluşlarımızla istişare toplantıları yapmaya önem veriyoruz. Malatya'nın ekonomisi darboğazda, ihracatın büyük bir çoğunluğu kayısıya dayanıyor. Kayısının da sürekli zirai don ile karşı karşıya kalması Malatya'nın ikinci bir ekonomik atılım yapmasını gerektiriyor. Sadece kayısıya dayalı bir ihracatla Malatya'nın ekonomisin canlandırmak mümkün değil. Bunun için sürekli bir araya gelip çözümler üretmemiz lazım" şeklinde konuştu.

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin:

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin:

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim