• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

MÜSİAD Konya Uluslararası Tarım Fuarı’nı Gezdi

MÜSİAD Konya Uluslararası Tarım Fuarı’nı Gezdi
MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek ve Yönetim Kurulu Üyeleri'nden oluşan heyet, Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından 23-27 Mart 2016 tarihleri...

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek ve Yönetim Kurulu Üyeleri'nden oluşan heyet, Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından 23-27 Mart 2016 tarihleri arasında TÜYAP Fuar Merkezi'nde düzenlenen 14. Uluslararası Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı'nı gezdi.

Üye firma ziyaretlerinin ardından 14. Uluslararası Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, "Tarım sektörü, ülkelerin geleceğini şekillendiren ve stratejik öneme sahip olan bir sektördür. Bu minvalde tarım ve tarım aletleri sektörünün nabzının şehrimizde atıyor olmasından son derece memnun olduğumuzu dile getirmek istiyoruz. Konya'nın tarımsal üretim ve tarım aletleri imalatı noktasında ülkemizde birinci sırada yer almasının yanı sıra Dünya pazarında da söz sahibi olması bizler için gurur verici bir durum. Her yıl şehrimizde gerçekleştirilen, yurtiçi ve yurtdışından on binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yaparak çiftçi ile sektörün temsilcileri olan firmaları buluşturan bu fuarın ülkemizin en büyük, Avrupa ve Asya'nın da 3. Büyük fuarı olması son derece olumlu bir gelişmedir. Şehir olarak bize düşen bu fuarın ilerleyen yıllarda Avrupa'da düzenlenen fuarları geride bırakmasını sağlamaktır. Konya'nın bunu başarabilecek güce sahip olduğunu ve bu doğrultuda elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyeceğimizi özellikle ifade etmek istiyoruz. Fuar sayesinde gerek çiftçilerimiz ve gerekse de sektör temsilcilerimiz tarımsal üretimde ve tarım aletleri imalatı konusunda gelinen noktayı ve son teknolojik gelişmeleri yakından takip etme fırsatı buluyor. MÜSİAD Konya Şubesi olarak, stant ziyaretlerimiz ve firma yetkililerinden aldığımız bilgiler ışığında bir kez daha gördük ki hem ülke olarak hem de şehir olarak yakın zamana kadar Avrupa'dan ithal ettiğimiz pek çok tarım aletini ve tarım ürününü bugün dünyanın her noktasına ihraç eder konumdayız. Bu durum ülkemizin ve şehrimizin sanayi alanında özellikle son yıllarda yakaladığı ivmenin de bir göstergesidir. Ülke ve şehir olarak yakaladığımız bu ivmenin artarak devam etmesi, son derece verimli tarım arazilerine sahip olan ülkemizin ve ülkemizin tahıl ambarı konumundaki şehrimizin uluslararası arenada daha iyi yerlere taşınması için hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir. İş dünyasının reel temsilcileri olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyor, gerçekleştirilen fuarın katılımcı firmalar, çiftçilerimiz, şehrimiz ve ülkemiz adına hayırlı olmasını diliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim