• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

MÜSİAD Konya Şubesi’nde Konferans

MÜSİAD Konya Şubesi’nde Konferans
MÜSİAD Konya Şubesi Cuma Konferanslarının bu haftaki gündemi "İktisatta Yeni Boyut, Katılım Ekonomisi ve İnsan Kıymetleri" konusu oldu.

MÜSİAD Konya Şubesi Cuma Konferanslarının bu haftaki gündemi "İktisatta Yeni Boyut, Katılım Ekonomisi ve İnsan Kıymetleri" konusu oldu.

Konferansın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Özbuğday, katılım ekonomisi ve katılım bankacılığı konusunun sanayici ve işadamları olarak üzerinde sıkça durdurdukları bir konu olduğunu söyledi.

Programa konuk olarak katılan Albaraka Türk Katılım Bankası Genel Müdür Yardımcısı Temel Hazıroğlu, katılımcılara katılım ekonomisi ve günümüz ekonomi sistemleri hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Bankacılık sisteminin ekonominin temeli değil; aksine sadece bir uygulama alanı olduğunun altını çizen Temel Hazıroğlu, "Kapitalist ve sosyalist bir anlayışla hareket eden günümüz ekonomi ve finans sisteminin temeli faize dayanmaktadır. Bu durumun değişmesi için içerisinde faizin olmadığı yeni bir İslami ekonomi modeli geliştirmek ve bunu da acilen hayata geçirmek zorundayız. Bizim artık, insanı kaynak, dünyayı mülk olarak gören iktisat zihniyetine karşı çıkan, işi insanın hayata iştiraki olarak gören, hayatın bütününü ele alan, tüm ahlaki, hukuki, sosyal, toplumsal, kültürel ve iktisadi alanlarını kapsayan ve kuşatan bir katılım felsefesi ve Müslümanca bir tavır geliştirmemiz gerekmektedir. İslam dünyası olarak bir an önce insanı hayata katan, üretmeye teşvik eden, adil paylaşımı öngören, kapitalist sistemin dayatmasına karşı çıkan katılım ekonomisi modeline geçmeliyiz; çünkü paranın değil insanın, üretimin, sosyal adaletin ve adil paylaşımın hayat bulacağı, insanlığa yaratılış gayesini ve varlık amacını idrak ettirecek tek çözüm yolu katılım ekonomisidir" ifadelerini kullandı.

Konferans, soru-cevap bölümü ve MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Özbuğday'ın günün anısına Temel Hazıroğlu'na hediye takdimi ile son buldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim