• BIST 9079.97
  • Altın 2307.515
  • Dolar 32.3424
  • Euro 35.0714
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

MÜSİAD Konya Şubesi’nde Karz-ı Hasen Sandığı anlatıldı

MÜSİAD Konya Şubesi’nde Karz-ı Hasen Sandığı anlatıldı
MÜSİAD Konya Şubesi tarafından mutat olarak bin 188'incisi düzenlenen Cuma Konferanslarına bu hafta MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Sami...

MÜSİAD Konya Şubesi tarafından mutat olarak bin 188'incisi düzenlenen Cuma Konferanslarına bu hafta MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Sami Nalbantoğlu katıldı.

MÜSİAD Konya Şubesi brifing salonunda gerçekleştirilen konferansta MÜSİAD Karz-ı Hasen sandığı hakkında bilgiler verildi. Konferansa çok sayıda MÜSİAD, MÜSİAD Seydişehir ve genç MÜSİAD üyeleri katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, "Karz-ı Hasen'in sözlük anlamı geri almak üzere verilen demektir. Karz-ı Hasen dinimizde, hiçbir maddi çıkar düşüncesi gözetmeksizin, sırf Allah'ın (cc) rızasını kazanmak ve kardeşinin sıkıntısını gidermek amacıyla borç vermektir. MÜSİAD bu sandık ile sadece hayırlı bir çalışma yapmıyor, medeniyetimizin bir değerini ihya etmektedir" dedi.

Karz-ı Hasen müessesesinin günümüzde faize karşı en büyük mücadele sistemi olduğunu belirterek konuşmasına başlayan MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Sami Nalbantoğlu, Karz-ı Hasen sandığının kuruluşu hakkında MÜSİAD ve Genç MÜSİAD üyelerine bilgiler verdi. Nalbantoğlu, "MÜSİAD Karz-ı Hasen Sandığı'nın kurulmasındaki amaç üyeler veya vefat eden üyenin eş ve çocukları arasında yardımlaşma kültürünü sağlamak için ödünç vermek (Karz-ı Hasen), ayrıca ihtiyaç sahibi üyelerin veya vefat eden üyelerin eş ve çocuklarına karşılıksız yardım (sosyal yardım) yapmaktır. Sadece MÜSİAD ve genç MÜSİAD üyeleri, Karz-ı Hasen Sandığına üye olabilir. MÜSİAD, Karz-ı Hasen Sandığı'nın amaçlarını gerçekleştirmek için iki adet fon kurulmuştur. Karz-ı Hasen Fonu, sandık üyelerinden toplanan aidat ve gelirlerin yüzde 70'inden oluşmaktadır. İhtiyacı onaylanan üyenin, kısa vadeli borç ihtiyacını karşılayacak olan Karz-ı Hasen Fonu'nun çalışma prensiplerini, sandık yönetim kurulu, yönetmeliğe göre belirler. Sosyal yardım fonu, üyelere veya üyenin ölümü halinde eş ve çocuklarına karşılıksız olarak verilen yardımları kapsar. İhtiyacı onaylanan üyenin, karşılıksız yardım ihtiyacını karşılayacak olan sosyal yardım fonunun çalışma prensiplerini, sandık yönetim kurulu, yine yönetmeliğe göre belirler. Sosyal yardım fonu gelirleri, sandıktan bu fona aktarılacak miktarlardan ve ayrıca yapılan şartlı bağışlardan oluşmaktadır.

Müzemmil suresi 20'inci ayette, "O halde o Kur-an'dan kolayınıza geleni okuyun, namazı kılın, zekatı verin ve Allah'a Karz-ı Hasen verin. Kendi hesabınıza hayır olarak ne (iyilik) yapıp gönderirseniz, onu Allah yanında daha hayırlı ve karşılık olarak daha büyük bulacaksınız. Allah'tan bağışlanma dileyin. Şüphesiz ki Allah, çok bağışlayan, çok merhamet edendir" buyurulmuştur. MÜSİAD Karz-ı Hasen sandığı, medeniyetimizin bir değeri olan yardımlaşma ve dayanışmayı kurumsal bir şekilde işletecek olması dolayısıyla Türkiye'de ilk ve örnek olabilecek bir yapıdır" şeklinde konuştu.

Başkan Dr. Lütfi Şimşek ve MÜSİAD Seydişehir Şube Başkanı Yasin Camcı konferansın sonunda MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Sami Nalbantoğlu'na hediye taktim etti.

MÜSİAD Konya Şubesi’nde Karz-ı Hasen Sandığı anlatıldı

MÜSİAD Konya Şubesi’nde Karz-ı Hasen Sandığı anlatıldı

MÜSİAD Konya Şubesi’nde Karz-ı Hasen Sandığı anlatıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim