• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

MÜSİAD Konya Şubesi’nde Fransa İle Ticaret Konuşuldu

MÜSİAD Konya Şubesi’nde Fransa İle Ticaret Konuşuldu
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi tarafından mutat olarak düzenlenen Cuma Konferanslarına bu hafta MÜSİAD Paris Başkanı...

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi tarafından mutat olarak düzenlenen Cuma Konferanslarına bu hafta MÜSİAD Paris Başkanı Hakan Kalaycı katılarak, Fransa'da iş fırsatları hakkında Konyalı sanayici ve iş adamlarına bilgiler verdi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, "MÜSİAD olarak yurtiçinde 86 irtibat noktamız, yurtdışında 65 farklı ülkede toplamda 168 nokta ile hizmet veren büyük bir kuruluşuz. Bu büyük ailenin Avrupa'daki en önemli irtibat noktalarımızdan biri de Paris. Ülkemizin Fransa ile ihracatını daha artırmak ve orada iş fırsatlarını MÜSİAD Paris Başkanı Hakan Kalaycı'dan dinleyeceğiz" dedi.

MÜSİAD olarak Avrupa'da yeni ama hızla kurumlaşmaya başladıklarını ifade ederek sözlerine başlayan MÜSİAD Paris Başkanı Hakan Kalaycı ise, "Fransa ile Türkiye arasında 2014 sonu itibari ile 14 milyar dolarlık ticari hacim var. Orta vadede bu rakamları 20 milyar dolara ulaştırmak hedefindeyiz. Türkiye'nin 2023 hedefleri var bu hedeflere ulaşmak için hem Fransa hem de diğer Avrupa ülkeleri ile ihracatımızı daha da geliştirmemiz lazım" şeklinde konuştu.

Avrupa ile ticaret yapmanın püf noktalarını anlatan Kalaycı, "Bizim ticari parametrelerimizi gözden geçirmemiz, değiştirmemiz ve agresif olmamız gerekiyor. Tuttuğunu koparan, atak, yeniliğe açık bir tarz geliştirmemiz lazım. Üretemezsek yerimizde sayacağız. Bu yüzden üretmemiz ve kendimizi yenilememiz lazım. İki üç firma bir araya gelerek konsorsiyum oluşturuyor ve ticarette daha büyük işler alarak daha büyük kazanç sağlayabiliyorlar. Takım oyununa alışmamız lazım. Paris sıradan bir şehir değil. Dünyanın en çok turist alan şehri, ortalama 40 milyon turist alıyor ve Avrupa'da da öne çıkan bir şehir. Fransa 65 milyon nüfusa sahip bir ülke. Türk arkadaşlar etnik pazara yönelik iş yapıyorlar yani Türkiye'den ne alırım ve Paris'teki Türklere ne satarım düşüncesindeler. Fransa'da 700-800 bin Türk var, bunun yanında 64,2 milyon Fransız var. Niye 64,2 milyon insana satacak ürün bulmuyoruz da 800 bin insana satacak ürünleri getiriyoruz. Bu bizim içinde kolaycılık oluyor. Ürünlerimizi yine Türkiye'den alalım ancak biraz daha kendimizi zorlayalım geniş kitlelere ulaştıralım. Türkiye'den ticaret ve sanayi odaları yoğun bir şekilde Paris'e ziyaret düzenlemeye başladılar" ifadelerini kullandı.

Fransa'ya iş yapmak isteyen MÜSİAD üyelerine her türlü kolaylık ve yardıma açık olduklarını ifade eden Paris Başkanı Kalaycı, sözlerini şöyle tamamladı, "Biz bu coğrafyalarda neler yapabiliriz, neleri alıp neleri satabiliriz, Kotalar gümrük mevzuatları v.s. bunları tek tek araştırılması gerekir. Biz sizlere bu konuda her türlü bilgiyi verebiliriz. Fransa ile iş yapmak isteyen üyelerimize MÜSİAD Paris olarak her türlü yardıma talibiz" dedi.

Soru cevap bölümü ile devam eden programın sonunda MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek program anısına Hakan Kalaycı'ya hediyesini takdim etti.

MÜSİAD Konya Şubesi’nde Fransa İle Ticaret Konuşuldu

MÜSİAD Konya Şubesi’nde Fransa İle Ticaret Konuşuldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim