• BIST 9544.47
  • Altın 2488.366
  • Dolar 32.5182
  • Euro 34.8323
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

MÜSİAD Karabük Şubesinden Ankara Çıkarması

MÜSİAD Karabük Şubesinden Ankara Çıkarması
Müstakil Sanayiciler ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Karabük Şube Başkanı Ahmet Nur ve Yönetim Kurulu üyeleri AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve...

Müstakil Sanayiciler ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Karabük Şube Başkanı Ahmet Nur ve Yönetim Kurulu üyeleri AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin ile Milletvekili Burhanettin Uysal'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

MÜSİAD Başkanı Ahmet Nur, beraberinde Başkan Yardımcıları Cengiz Ünal, Ahmet Şahin ve yönetim kurulu üyeleri, İsa Akgün, Sebati Keskin, Hasan Erdemoğlu, Suat Aksu ve Ayhan Duru ile birlikte ilk olarak AK Parti Genel Merkezine geçerek burada Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin'i ziyaret etti.

Başkan Nur, 1 Kasım seçimlerinde gerek Karabük gerekse ülke genelinde elde edilen başarıdan dolayı Şahin'i tebrik ederek Karabük ve ülke genelinde yapılacak çalışmalarda başarılar diledi.

Başkan Nur, Karabük'ün demir çeliğe dayalı bir kent olduğundan bahsederek, "Çin'in demir ve çelik ihracatından dolayı sattığı ürünlerde sürekli dampingli fiyatlar uygulaması ve buna paralel dünya çelik fiyatlarının hızla düşmesi, pazarlarda yerli üreticilerin bu fiyatlara adapte olamayarak üretimlerinde mevcut kapasitelerini kullanılamaz hale getirmeye başladı. Bu konuda başta KARDEMİR olmak üzere haddehaneciler zor günler yaşamakta. Bu konuda hükümet olarak gerekli çalışmaların yapılması yönünde gerekli adımların atılması sanayicilerimiz beklemekte. Diğer yandan Eskipazar İsmetpaşa bölgesine yapılması planlanan İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için yaptığınız girişimleri yakından takip ediyoruz. Bu projenin hayata geçmesi ve akabinde Filyos Liman projesinin de devreye girmesiyle Karabük eskiden olduğu gibi yeniden demir çelik ekonomisine yön veren il olacaktır. Bizlerde MÜSİAD Karabük Şubesi ve işadamları olarak Karabük'ün gelişmesinde ve büyümesinde siz büyüklerimizin önderliğinde bizlere düşecek görevde her zaman hazır olduğumuzu bilmenizi isteriz" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, MÜSİAD Karabük Şubesi heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek,önceki gün Ankara ve Diyarbakır "da meydana gelen hain saldırılar sonucu şehit olan TSK personeline Allahtan rahmet dileyerek, saldırıyı kınadı. Şahin, Eskipazar sınırları içinde yapılması düşünülen metal ve metal ürünlerine dayalı Organize Sanayi Bölgesin'de sona gelindiğini ve heyetin bölgede inceleme yaptığını ve olumlu görüşlerin verildiğini söyledi.

Şahin, İsmetpaşa bölgesine yapılması planlanan projeyi çok önemsediklerini kaydederek, " Bu konuda TSO ve İl Başkanımız yoğun bir gayret gösterdiler. Geçtiğimiz aylarda Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımızı ziyaret etmiştik. Bunla ilgilini epey bir yol aldık. Buraya yapmayı planladığımız Metal ve Metal ürünlerine dayalı OSB sadece Karabük ile ilgili değil Türk ekonomisi içinde bu bir sinerji oluşturacak. O bölge tercih edilecek bir yer olacak yatırımcı için. Birçok avantajları var. Hedefe ulaşacağız inşallah" dedi.

Demir çelik sektörünün Çin'den kaynaklı bir takım sıkıntılar yaşandığını bildiğini de aktaran Şahin, "Alınması gereken bazı tedbirler var. Bu konuda hükümetimiz ve Bakanlığımız bir çalışma yapıyor. İnşallah yeni bir düzenleme ile yaşanan bu sıkıntıyı en aza indirgemeyi hedefliyoruz. Biraz öncede söylediğim gibi Gerek İsmetpaşa bölgesine yapmayı planladığımız OSB ve filyos liman projesinin de hayata geçmesiyle Karabük sanayileşmede öncü iller arasına girerek ülke ve kent ekonomisine de katma değer sağlayacaktır" ifadesinde bulundu.

MÜSİAD Karabük Şube Başkanı Ahmet Nur, Başkan Yardımcıları ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile daha sonra TBMM'ye geçerek AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal'ı ziyaret etiler.

Hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını belirten MÜSİAD Karabük Şube Başkanı Ahmet Nur, "1 Kasım seçimlerinde milletimiz gereğini yaparak güçlü ve istikrarlı bir hükümet için AK Parti'yi seçti. MÜSİAD olarak bizlerde bu sonuçtan mutluyuz" dedi.

Başkan Nur ayrıca, MÜSİAD olarak kentimizin, ülkemizin ve milletimizin yararına olan tüm projelerde her zaman milletvekillerinin yanında olduklarını ve ortak projeler üretmek için hazır olduklarını da ifade etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal ise, "1 Kasım seçimleri 7 Haziran seçimlerinin ardından ülkeyi kaosa sürüklemek isteyenlere halkımızın güzel bir cevabı oldu. Karabükümüzün ve ülkemizin gelişmesi ve yatırımların artması için mücadele edeceğiz. İstişare de bulunacağız." dedi.

MÜSİAD Karabük Şubesinden Ankara Çıkarması

MÜSİAD Karabük Şubesinden Ankara Çıkarması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim