• BIST 9463.49
  • Altın 2503.831
  • Dolar 32.5998
  • Euro 34.8195
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü:

MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü:
MÜSİAD İzmir Şubesinin düzenlediği Ekim Ayı Dost Meclisi Toplantısında "KG Kredi Garanti Fonu" çalışmaları hakkında düzenlenen sunum İzmir iş dünyasında...

MÜSİAD İzmir Şubesinin düzenlediği Ekim Ayı Dost Meclisi Toplantısında "KG Kredi Garanti Fonu" çalışmaları hakkında düzenlenen sunum İzmir iş dünyasında ilgiyle izlendi.

Balçova Termal Oteli Konferans Salonu'nda Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi üyeleri, aylık dost meclisi ve bilgilendirme toplantıları kapsamında Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü İsmet Gergerli ile bir araya geldi. Gergerli, işletmelerin finansmana erişimlerini kolaylaştırmak üzere sundukları hizmetler hakkında MÜSİAD İzmir üyelerine bilgiler verdi.

Ekim ayı Dost Meclisi toplantısında açılış konuşması yapan MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü: "Malumlarınız dinamik işlere imza atan iş insanları derneğimizin, öncelikli konuları arasında iş geliştirme gibi ve iş dünyasına yönelik programlar yer almaktadır. Bu kapsamda Ekim ayı Dost Meclisi toplantımızda da Ankara'dan gelerek bizlerle birlikte olan Kredi Garanti Fonu Genel Müdürümüz Sayın İsmet Gergeli'yi konuk ediyoruz" dedi.

"Güçlü Türkiye Yoluna Devam Ediyor"

15 Temmuz'da darbe girişimine değinen Ülkü: "Darbe girişimi sonrası Türkiye'de dış güçlerle bağlantılı olduğu bilenen terör örgütlerinin, kaos ortamı yaratma, güven ve ekonomik istikrarı sarsma gayretleri tüm hızıyla devam etmektedir. Ama 15 sene öncesine kıyasla bugün, sağlam bir iradeyle ekonomik ve askeri darbelere dayanıklı bir Türkiye'nin var olduğunu görüyoruz. Yaşanan bütün sorunlara rağmen, Türkiye hem Batı'yla hem de Doğu'yla ticari ilişkilerini geliştiren dengeli bir iktisadi siyaset izleyerek, mecburiyet zincirlerinden kurtulup, ekonomik özgürlüğünü kazanmakta olduğunu görüyoruz.

Yaşadığımız hain 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında dahi döviz kurlarının olağan seyrinde devam etmesi bile tek başına geldiğimiz yeri yeterince anlatmaktadır. Kısacası ülkemiz bunca terör belasıyla uğraşırken bizler iş adamları olarak çok büyük sorumluluklarımızın olduğunun bilincindeyiz. Durmak yok, diyoruz. Gelişerek, sadece üreten değil aynı zamanda ileri teknolojiye dayalı ürünleri tasarlayan bir ülke haline gelene dek daha çok çalışacağız" dedi.

"KGF, KOBİ'lerin Finansmana Erişimini Kolaylaştırıyor"

Toplantıda Kredi Garanti Fonu'nun (KGF) kuruluş amacı ve faaliyetleri konusunda sunum yapan KGF Genel Müdürü İsmet Gergerli, amaçlarının işletmelerin finansmana erişimini kolaylaştırarak, onlara düşük maliyetli kaynak imkanı sağlamak olduğunun altını çizdi. Özellikle, üretici firmalar, ihracatçı firmalar, ithalatı önleyici iş yapan firmalar, kadın girişimciler, Ar-Ge ve teknoloji firmaları ile savunma sanayi firmaları gibi başlıca alanlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirten Gergerli, bunun dışında hemen her alanda KOBİ'leri desteklediklerini ifade etti.

KGF'nin devlet tarafında KOBİ'lerin desteklenmesi amacıyla kurulduğunu söyleyen Gergerli: "Devletimizin bu konuda verdiği bir kaynak var ve bu kaynağı en doğru şekilde dağıtmaya çalışıyoruz. KOBİ'lere ucuz, uzun vadeli kaynak sağlamaya çalışıyoruz. Mümkün olduğunca daha çok KOBİ'ye dokunmak istiyoruz" diye konuştu.

"Taşınabilir Teminatları Kabul Ediyoruz"

Ticari kredilerde bankaların taşınabilir teminatları kabul etmemeleri sebebiyle işletmelerin kredi almakta güçlük çektiklerini söyleyen Gergerli: "Bankalar size kredi vermek için teminat istediğinde Kredi Garanti Fonu olarak kefil oluyoruz. Şu an için 1 hafta içerisinde yanıt veriyoruz, ama bu süreyi iki güne indirmek üzere çalışmalarımız devam etmektedir. Taşınabilir teminat konusu hükümetin gündeminde, bununla ilgili yasal düzenleme yapmaya çalışıyor. Bankalar bu taşınabilir teminatları kabul etmiyor ama biz ediyoruz. Her firmayı kendi özelinde değerlendiriyoruz. Talebi ile riskini ölçüyoruz. Bunun geri dönüş emniyetini ölçüyoruz. Zaman zaman bankaların kabul etmediği teminatları isteyebiliyoruz. Firma özelinde taşınır teminatları isteyebiliyoruz ya da hiç istemiyoruz. Sadece kefalet imzasıyla verdiğimiz çok kredi var. Çünkü amacımız teminat sorunu olan KOBİ'lerin teminat sorununu çözerek finansmana erişimini kolaylaştırmaktır" dedi.

Çok sayıda sanayici ve iş adamının katıldığı toplantı sonunda MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü İsmet Gergerli'ye MÜSİAD hatıra ormanında adlarına dikilmiş fidanların sertifikasını vererek teşekkür etti.

MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü:

MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü:

MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü:

MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü:

MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim