• BIST 8741.63
  • Altın 2240.368
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1631
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

MÜSİAD Genel Başkanı Olpak: “Mevcut sistem arızalı”

MÜSİAD Genel Başkanı Olpak: “Mevcut sistem arızalı”
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi tarafından düzenlenen "Gelecek Senin, Sahip Çık" toplantısına katılan MÜSİAD Genel...

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi tarafından düzenlenen "Gelecek Senin, Sahip Çık" toplantısına katılan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, referandum sürecini ve iş dünyasına getirilerini değerlendirdi. Olpak, mevcut sistemin arızalı olduğunu belirterek değişmesinin ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD İzmir Şubesi tarafından Kaya Termal Otelde düzenlenen "Gelecek Senin, Sahip Çık" toplantısına katıldı. MÜSİAD İzmir Şubesi Başkanı Ümit Ülkü'nün teşekkür konuşmasının ardından açıklamalarda bulunan Olpak, Referandum sürecini değerlendirdi. Mevcut sistemin arızalı olduğunu vurgulayan Olpak, "Mevcut sistem arızalı ve değişmeli. Bunu cumhurbaşkanının halk tarafından seçileceği gündeme geldiğinde adayların isimleri ortada olmadığı günden bu yana söylüyoruz. Biz, bu sistemde kuvvetler ayrılığından bahsedildi ama tecrübe ettik, aslında bir kuvvetler karmaşası var" diyerek iş dünyasının belirsizliği sevmediğini ve ölçümlenebilir ve önünü gören bir ekonomi isteği için referandumun önemine vurgu yaptı.

İş dünyasında istikrarın önemine de değinen Olpak, "Başarılı gidişatı sürekli hale getirme çerçevesindeyiz. Bir çiçekle bahar olmaz, bir başarı yeterli olmaz, o başarıyı sürdürülebilir kılmak lazım. Genç nesil sürdürülebilir bir başarı istiyor. Sürdürülebilir olmadığınız zaman bırakın yeni hedeflere yürümeyi, kendi elimizdeki, avucumuzdakini bile koruyamıyoruz. Tarihimizde bununla ilgili birçok üzücü örnek var" dedi.

"Mevcut anayasa iş dünyasını da etkiliyor"

İş Dünyası olarak önemli bir dönüm noktasında bulunduklarını anlatan Olpak, mevcut anayasanın iş dünyasının gelişmesine engel olduğunu savundu. Olpak, "Mevcut sistem arızalı ve değişmeli. Bunu cumhurbaşkanının halk tarafından seçileceği gündeme geldiğinde adayların isimleri ortada olmadığı günden bu yana söylüyoruz. Biz, bu sistemde kuvvetler ayrılığından bahsedildi ama tecrübe ettik, aslında bir kuvvetler karmaşası var. "Bu sistem çözülmelidir" diyoruz. Anayasa bireylerin hak ve özgürlüklerini devlete karşı koruyan, maalesef tersi uygulanıyor, devletin de nasıl hükümet edeceğini gösteren bir metin ama aynı anayasa meşru iktidarları nasıl köşeye sıkıştırırım derdinde bir anayasa var. İnsanları nasıl iş yapmaz hale getiririm çerçevesi içinde bir anayasa altyapısı var. Siyasetin ve iş dünyasının içinden birileri sistemin prangaların kurtulup kendine yol bulmaya çalıştığında da oraya yazılmış gizli maddeler var. O maddeler gündeme geliyor. "Hop bir dakika, malın sahibi benim, vesayetimi ortaya koyuyorum. Sen şöyle kenara çekil" dedikleri bir sistemle karşı karşıyayız. Bu yüzden 16 Nisan'da önümüze sunulan anayasa değişikliği bir tercih değil, ihtiyaçtır." diyerek mevcut anayasanın kendilerini nasıl etkilediği anlattı.

Konuşmalarının ardından MÜSİAD İzmir Şubesi Başkanı Ümit Ülkü tarafından Olpak'a teşekkür plaketi takdim edildi.

MÜSİAD Genel Başkanı Olpak: “Mevcut sistem arızalı”

MÜSİAD Genel Başkanı Olpak: “Mevcut sistem arızalı”

MÜSİAD Genel Başkanı Olpak: “Mevcut sistem arızalı”

MÜSİAD Genel Başkanı Olpak: “Mevcut sistem arızalı”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim