• BIST 9524.59
  • Altın 2500.666
  • Dolar 32.5483
  • Euro 34.667
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Musiad Bölgesel İş Geliştirme Toplantısı

Musiad Bölgesel İş Geliştirme Toplantısı
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) Bölgesel İş Geliştirme Toplantısı Antalya'da gerçekleştirildi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) Bölgesel İş Geliştirme Toplantısı Antalya'da gerçekleştirildi. Antalya Valisi Muammer Türker burada yaptığı konuşmada , Türkiye'nin çevresindeki coğrafyaya bakıldığında kan acı gözyaşı görüldüğünü, bunların Türkiye'nin güvenliğine etkileri çok fazla olduğunu belirterek " Bugün için pembe bir tablo çizemiyoruz." diye konuştu. MUSİAD Antalya Şube Başkanı Resul Lekesiz ise EXPO2016'ya dikkat çekerek EXPO2016'nın genelde Türkiye'nin özelde Antalya'nın marka değerini arttırarak, Antalya'yı 2023 noktasına taşımada önemli bir faktör olacağının altını çizdi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Merkez Sektör Kurulları ve İş Geliştirme Komisyonu organizasyonuyla beşincisi gerçekleştirilen, Bölgesel İş Geliştirme Toplantısı Antalya'da gerçekleştirildi. Toplantıya, Antalya Valisi Muammer Türker, Genel Başkan Vekili Nazım Özdemir, MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Resul Lekesiz ve çok sayıda firma yetkilisi katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Antalya Şube Başkanı Resul Lekesiz, Rusya ile yaşanılan krizden bölgenin olumsuz etkilendiğini ifade etti. Kriz zamanlarının aynı zamanda fırsat zamanları olduğunu dile getiren Lekesiz, "Tüm bu olumsuzluklardan daha sağlıklı çıkışa vesile olacak çalışmaları hep birlikte icra ederek bu durumu fırsata çevirmeliyiz. Antalya 2015 yılının Kasım ayında çok önemli bir organizasyona G20 ev sahipliği yaptı. EXPO 2016 genelde ülkemizin özelde Antalya'mızın marka değerini arttırıcı ve Antalya'yı 2023 noktasına taşımada sıçrama olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

"2016 YILININ 2015 YILINDAN DAHA İYİ OLACAĞINA YÖNELİK İŞARETLER VAR"

Genel Başkan Vekili Nazı Özdemir ise, MUSİAD'ın 11 bin üyesi ve yurt içinde 86 kuruluşu, yurt dışında 170 ülkede faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi. MUSİAD'ın Türkiye ekonomisinin yüzde 20'sine tekabül eden bir iş hacmine sahip olduğunu belirten Özdemir, "7 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye'de özellikle kötü bir atmosfer oluşturulmaya çalışıldı. Türkiye'nin kredi notunun düşürülmeye çalışılması ile bir kaos yaratılarak ülke yönetiminin sürdürülemez bir ortama sürüklenmesi istendi. Buna rağmen Türkiye ekonomisi 2015'in üçüncü yarısında yüzde 4 oranında büyüme gerçekleştirdi. Muhtemelen 2015 yılı yüzde 4'ün üzerinde bir büyüme ile tamamlanmış olacak. Yapmış olduğumuz anketlerde 2016 yılının 2015 yılından daha iyi olacağına yönelik işaretler var" dedi.

VALİ TÜRKER: "PEMBE BİR TABLO ÇİZEMİYORUZ"

Toplantıda konuşan Antalya Valisi Muammer Türker ise, Antalya'nın Türkiye'nin tarım ve turizm sektörlerinde en önemli vilayeti olduğuna dikkat çekti. Antalya'nın turizm gelirlerindeki yerine değinen Türker, Turizmde turistik gecelemelerin yüzde 65 Antalya'da gerçekleşiyor. Turizm gelirinin yarısının Antalya'da üretildiğini söyleyebiliriz. Bizim hem turizm bakımından hem de tarım bakımından ilk arkadaşımız Rusya'dır. 2014 yılı içerisinde Antalya'ya 12,5 milyon turist geldi. Bunun içinde en büyük payı 3,5 milyon turist ile Rusya oluşturuyor. Bu krizin Türkiye'nin genelini etkilediği doğru ama en fazla etkiyi Antalya'ya yaptığını ifade etmemiz lazım. Turizm sektörü bakımından etkilerini şuan da göremesek de rezervasyonların başlaması gereken şu dönemde bir geriden gelişimiz söz konusudur. Türkiye'nin çevresindeki coğrafyaya baktığımız zaman kan acı gözyaşı ne ararsanız var. Bunların Türkiye'nin güvenliğine etkileri çok fazla oluyor. Bugün için pembe bir tablo çizemiyoruz." diye konuştu.

Toplantının devamında Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, katılımcılarla tecrübelerini paylaştı. Toplantıda bu yıl ilk defa, MÜSİAD Genel Merkez'deki ve Aksaray, Aydın, Antalya, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Karaman, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Seydişehir ve Uşak şubelerinden oluşan MÜSİAD 2. Bölgedeki büyük firmaların satın alma müdürleri B2B iş görüşmelerinde katılımcılarla bir araya getirilecek. Toplantı firmaların stant ziyaretleri ve ikili iş görüşmeleri ile son bulacak.

Musiad Bölgesel İş Geliştirme Toplantısı

Musiad Bölgesel İş Geliştirme Toplantısı

Musiad Bölgesel İş Geliştirme Toplantısı

Musiad Bölgesel İş Geliştirme Toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim