• BIST 9524.59
  • Altın 2498.54
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7112
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Musa Sönmez: Fotoğraftaki Kişi Salih Neccar Değil, Oğlum Abdulbaki

Musa Sönmez: Fotoğraftaki Kişi Salih Neccar Değil, Oğlum Abdulbaki
Ankara bombacısının kimliğiyle ilgili karışıklık devam ediyor. Saldırıyı üstlenen PKK'nın uzantısı TAK'ın ismini açıkladığı Abdulbaki Sönmez'in babasından DNA örneği alındı. Baba "Fotoğraftaki oğlum" dedi.

Ankara'da 28 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıdan 3 gün sonra olayı üstlenen terör örgütü PKK'nın uzantısı TAK, saldırıyı üyeleri Abdulbaki Sönmez'in gerçekleştirdiğini iddia etmişti.

Bu açıklama üzerine Sönmez'in Van'daki babası Musa Sönmez soruşturma kapsamında Ankara'ya getirildi. DNA örneği alınan Sönmez'in tanık olarak verdiği ifadesinde 'saldırgan' olarak yayınlanan fotoğraftaki kişinin oğlu olduğunu söylediği öğrenildi.

"FOTOĞRAF OĞLUMA AİT"

Saldırıyı üstlenen terör örgütü PKK'nın uzantısı TAK'ın bombacı olduğunu öne sürdüğü Abdulbaki Sönmez'in babası Musa Sönmez, ifadesi ve DNA örneği alındıktan sonra serbest bırakıldı. Musa Sönmez'in, Salih Neccar adıyla fotoğrafı yayımlanan saldırganın oğlu Abdulbaki olduğunu söylediği öğrenildi.

Bu beyan sonrası, Ağustos 2014'te Türkiye'ye girerken kendisini Salih Neccar olarak tanıtan kişinin Abdulbaki Sönmez olması ihtimali üzerinde duruluyor.

BOMBACININ KİMLİĞİ DNA EŞLEŞTİRMESİNDEN SONRA NETLİK KAZANACAK

16 yaşından beri örgüt üyesi olan Sönmez'in, bir süre YPG saflarında çatıştığı biliniyor. Bombacının kimliği, DNA eşleştirmesinden sonra netlik kazanacak.


Sönmez'in 2005'te oğlu için kayıp başvurusunda bulunduğu belirlendi. Resmi makamlar saldırganın YPG üyesi Suriyeli Salih Neccar olduğunu açıklamıştı.

HIRSIZLIK ÇETESİ, ARACIN SALDIRIDA KULLANILACAĞINI BİLİYOR MUYDU?

Ankara saldırısında kullanılan aracı çalan hırsızlık çetesinin, aracın saldırıda kullanılacağını bildiği öne sürüldü. Kanlı saldırı ile ilgili gözaltına alınan 21 kişi, polisteki işlemlerinin ardından dün Ankara Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık sorgusu sonrası 7 kişi serbest bırakılırken, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hâkimliğe sevk edilen 14 şüpheli ise tutuklandı. Tutuklananlar arasında Kubbettin O., Metin A., Abdülaziz A. ve hırsızlık çetesi üyesi 3 kişi de bulunuyor.

LİCE'DE BULUŞMUŞLAR

Soruşturmada saldırı talimatının, PKK'nın sözde Lice sorumlusu "Por Sipi" (Aksaçlı) kod adlı İshak Ö. tarafından verildiği iddia edildi. Lice kırsalında buluştuğu YPG'li Salih Neccar'a eylem talimatı veren İshak Ö., saldırıda kullanılan aracı Ankara'ya götürmesi için de şüpheli Metin A.'yı görevlendirdi. Bu bilgi üzerine İshak Ö.'yü yakalamak için operasyon başlatıldı.

15 YIL HAPİS İSTENECEK

Saldırıda kullanılan çalıntı aracın, İstanbul'dan İzmir'e giden hırsızlık çetesi üyeleri Hüseyin G., Murat K. ve Serdar B. tarafından Metin A.'ya satıldığı, Metin A.'nın da aracı Kubbettin O.'ya teslim ettiği belirlendi. Savcılığın, 3 kişi hakkında, "aracın terör örgütüne gittiğini bildikleri" iddiasıyla hırsızlık suçundan değil, "araç temin ederek örgüte yardım etmek" suçundan işlem yaptığı anlaşıldı. 3 kişi, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis öngören "hırsızlık" suçunun yanı sıra "örgüte yardım" suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle de yargılanacak. Öte yandan bombalı aracı teslim eden Kubbettin O.'nun kardeşi Metin O.'nun, saldırganla ilgili olarak, Ankara'dayken gelen bir telefon üzerine, ağabeyinin aracıyla bir yere gittiğini ve dönüşte Ali isimli Suriyeli bir şahsı getirdiğini söylediği öne sürüldü.

TERMİNALE GİTMİŞ

İddiaya göre, o şahısla konuşmadığını, 3 gün sonra İstanbul'a çalışmaya gittiğini belirten Metin O., saldırıdan 15 gün önce Diyarbakır'a giderken günübirlik Ankara'ya uğradığını aktardı. Ağabeyinin kendisini terminale Ali isimli o şahısla bıraktığı bilgisini veren Metin O., şahsı başka yerde görmediğini ve kod isim kullandığını duymadığını ifade etti. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim