• BIST 8986.16
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Muş Valisi Seddar Yavuz:

Muş Valisi Seddar Yavuz:
Muş Valisi Seddar Yavuz, kentin coğrafi konumu, Anadolu'nun İslamiyet'le buluştuğu kapı olması ve sosyal dokusu ile Türkiye için çok önemli bir şehir...

Muş Valisi Seddar Yavuz, kentin coğrafi konumu, Anadolu'nun İslamiyet'le buluştuğu kapı olması ve sosyal dokusu ile Türkiye için çok önemli bir şehir olduğunu belirterek, Muş'a özel bir önem verdiklerini söyledi.

Muş'taki görevinin dördüncü ayını dolduran Vali Seddar Yavuz, kentle ilgili tespitleri hakkında İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. Muş'ta yaşayan vatandaşların sosyal, ekonomik ve kültürel açıdan kalkınması, refahının sağlanması ve yatırımcıların bölgeye çekilmesinin fevkalade önemli konular olduğunu söyleyen Vali Yavuz, "Devlet yatırımları, kamu hizmetlerini kapsıyor. Ancak asıl ekonomik refahı sağlayacak yatırımlar, özel sektör yatırımlarıdır. Bu bağlamda biz, hizmetlere iki yönlü olarak bakıyoruz. Birincisi, kamu yatırımlarını arttırıp kalitesini yükseltmektir. Başta eğitim ve sağlık olmak üzere, erişebilirliği kolaylaştırmak ve vatandaşlarımızın ekonomik sorunlarını çözmek üzere stratejilerimiz var. İkincisi ise şehirlerin kalkınmasını sağlayan en önemli faktörlerden biri olan özel sektör yatırımlarını getirmek, şehre çekebilmektir" dedi.

Muş'un özel sektör için çok elverişli bir il olduğunu gözlemlediğini kaydeden Yavuz, "Özel sektör yatırımları için en gerekli olan şey, sanayici ve iş adamlarının şehre yönelik olumsuz düşüncelerinin bulunmamasıdır. Dolayısı ile Muş'un coğrafi konumuna baktığımız zaman, bunun büyük avantajlar sunduğunu görüyoruz. Bingöl ve Bitlis illerinin yakınında olması, çok iyi bir havaalanının olması, demir yolu ulaşımının bulunması en başta dikkat edilecek önemli avantajlardır. Bunların dışında insan karakteri olarak iyi huylu bir yapıya sahip olunması, Muş için çok daha güzel bir gelecek vaat ediyor" dedi.

Kamu düzeni ve güvenliliğinin ekonomide hayati önem taşıdığının altını çizen Yavuz, "Göreve başladığımız dönemlere yaşanan sorunlar herkes tarafından bilinmektedir. Bu sebeple bizim ilk önceliğimiz, kamu düzeninin ve kamu güvenliğinin en üst derecede sağlanmasıdır. Kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması, vatandaşlarımızın şefkatle kucaklanması ve yatırımlarımızın en iyi şekilde gerçekleştirilmesi ve başlayan projelerin tamamlanarak vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak yeni projeler üzerinde çalışılmaya başlanması, özellikle eğitim hizmetlerindeki etkinliğin sağlanması, eğitimden mahrum tek bir bireyin kalmaması öncelikli hedeflerimiz arasındandır" şeklinde konuştu.

Muş Valisi Seddar Yavuz:

Muş Valisi Seddar Yavuz:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim