• BIST 9050.24
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Muş Platformu’ndan Tehdit Alan Akademisyenlere Destek

Muş Platformu’ndan Tehdit Alan Akademisyenlere Destek
Muş Platformu, "teröre karşıyız" bildirisine imza atan akademisyenlerin tehdit edilmesine tepki gösterdi.

Muş Platformu, "teröre karşıyız" bildirisine imza atan akademisyenlerin tehdit edilmesine tepki gösterdi.

Muş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Konferans Salonu'nda bir araya gelen Muş Platformu üyeleri, "Teröre karşıyız" bildirisine imza atan akademisyenlerin tehdit edilmesine yönelik açıklama yaptı. Tehdit edilen akademisyenlerin yanında olduklarını ve teröre tepki gösteren Muş Platformu, sosyal medya üzerinde tehditte bulunanların derhal özür dilemesini istediler. Platform adına basın açıklamasını okuyan Memur-Sen Muş İl Başkanı Fehmi Kuzey Vurar, "Son dönemlerde ülkemizin Güneydoğu bölgesinde yaşanan olaylara dair 1128 akademisyen "barış bildirgesi" diye isimlendirilen bir metne imza atmış ve bunun üzerine bazı tartışmalar çıkmış, bazı tepkiler ortaya konmuştu. Devletten maaş alan, devletin bütün imkanlarını kullanan, her türlü statüye sahip bu 1128 akademisyen; operasyonlar devam ederken, bölgede hendekler kazılırken, vatandaşın can güvenlikleri tehlikeye atılırken bunu görmeyenler, devletin yanında durup, güvenlik güçlerine moral verecek açıklamalar yapması gerekirken, devletin güvenlik tedbirlerini eleştirmesi manidardır. İslam coğrafyasının vicdanını temsil eden ülkemiz için sinsi oyunlar oynanılıyor. Bu oyunları anlamak için 1128 akademisyenin altına imza attığı bildiriye destek verenlere de bakılmalıdır. PKK'nın uluslararası kredibilitesini arttırmak ve gayri ahlaki, gayri insani ve silahlı vesayetini kamusal alana dayatan siyasetini aklamak için gayretkeşlik yapan sözde bilim insanlarını kınıyoruz. Akabinde ise kamu düzeninin özgül ağırlığına önem veren ve yaşanan olayları eleştiren ve sayıları 5 bini aşan akademisyenler de "Teröre Karşıyız" bildirisine imza attılar. Bildirgeye Doğu ve Güneydoğu üniversitelerinde görev yapan birçok akademisyen imza atarak teröre olan tepkilerini dile getirdikleri gibi Muş Alparslan Üniversitesi kadrosunda bulunan birçok akademisyen de bu bildiriye imza attı" dedi.

Teröre karşı bildirgeye imza atan akademisyenlerin tebrik edilmeyi hak ettiğini ifade eden Vurar, "Bölgenin tedirgin havası ve olumsuz şartlarına rağmen teröre karşı olduklarını beyan eden akademisyen hocalarımız bu onurlu ve duyarlı davranışlarından dolayı tehdit edilmeyi değil tebrik edilmeyi hak etmişlerdir. Kendilerini bu gurur verici davranışlarından dolayı kutluyoruz. Akademisyen hocalarımızın altına imza attıkları bildiri teröre karşı Kürt halkından yana olan bir bildiridir. Ancak Muş ili özelinde icrai faaliyet gösteren bazı dernekler, bu hocalarımızın adlarını afişe ederek, üzerlerinde mahalle baskısı oluşturmaya çalışmaktadırlar. Bizler Muş'taki STK'lar olarak hocalarımıza destek için burada toplanmış bulunmaktayız. Ülkemizin ve ilimizin gelişimine katkıda bulunan değerli akademisyenlerin bu güruh tarafından hedef gösterilmiş olması asla kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

"Tehdidi savuran derneklerin sosyal medya hesapları üzerinden akademisyen hocalarımıza yönelik yayınladığı tehdit içerikli mesajları Muş halkına yapılmış kabul ediyoruz" diyen Vurar, "İlimizde görev yapan, şehrimizin kalkınması ve gelişmesinde öncülük eden değerli hocalarımızın hedef gösterilmiş olmasını umarsız ve fütursuz bir davranış olarak değerlendiriyoruz. Muş Platformu olarak sonuna kadar hocalarımızın yanında olduğumuzu beyan ediyor ve devletin yetkili kurumlarını göreve çağırıyoruz. Sosyal medya üzerinden hocalarımızın tehdit edilmesini şiddetle kınıyoruz ve kendileri hakkında en kısa zamanda yasal sürecin başlatılmasını, sorumluların yakalanıp cezalandırılmasını istiyoruz. Ayrıca ilgili derneklerin yöneticileri derhal bir özür beyanı yayınlamalı ve yapmış oldukları şiddet yanlısı beyandan dolayı hocalarımız başta olmak üzere tüm halkımızdan özür dilemelidir. İslam kardeşliği esas almış bir dinin müntesibi olan bizler ırk, dil, renk farkını sadece Allah'ın ayeti olarak görüyoruz. İslam kardeşliği bizim için kardeşlerimizin haklarını örtme aracı değil, bilakis bütün insanların bir tarağın dişleri gibi görünmesiyle ilgilidir. Farklılıklarımızı tefrika için kullanmaya çalışanlara karşı ümmet bilinci ile hareket etmemiz gerektiğini ifade ediyoruz" şeklinde konuştu.

Muş Platformu’ndan Tehdit Alan Akademisyenlere Destek

Muş Platformu’ndan Tehdit Alan Akademisyenlere Destek

Muş Platformu’ndan Tehdit Alan Akademisyenlere Destek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim