• BIST 9530.47
  • Altın 2476.509
  • Dolar 32.4779
  • Euro 34.7869
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C

Muş Kent Konseyi Toplandı

Muş Kent Konseyi Toplandı
Muş Esnaf ve Sanatkarlar Odası konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkan Vekili Aydın Özarslan, İl Genel Meclis Başkanı Ömer Çetinkaya,...

Muş Kent Konseyi 4. Olağan Genel Kurulu toplantısını yaptı.

Muş Esnaf ve Sanatkarlar Odası konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkan Vekili Aydın Özarslan, İl Genel Meclis Başkanı Ömer Çetinkaya, Muş Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Bayram Coşkun, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan Vekili Aydın Özarslan, Belediye Başkanı Feyat Asya'nın il dışında olması nedeniyle programa katılamadığını ve selamları olduğunu söyledi. Belediye olarak kent konseyinin yasal bir statüye kavuşturulması için ciddi gayretler sarf ettiklerini ifade eden Özarslan, "Bu çerçevede hep beraber çok verimli çalışmalar ortaya çıkardık. 5393 Sayılı Yasanın 76. maddesi ile kent konseylerinin etkin olarak çalışmasına önemli katkılar sağlamıştır. Kent konseyleri, yasa ve yönetmelikler uyarınca, yasadan aldığı güçle, kendi yörelerinde halkın ve toplumsal örgütlerin katıldığı, düşüncelerin yönetimlere aktarıldığı önemli kurumlar haline gelmektedir" dedi.

Başkan Vekili Özarslan'ın konuşmasının ardından söz alan Muş Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Bayram Coşkun ise, konseyin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Yönetmenlik gereği kent konseyinin belirli periyotlarla toplanmasının mecburi olduğunu belirten Coşkun, "Bu genel kurulda konseyin faaliyetlerine ilişkin kamuoyu bilgilendirilirken diğer taraftan planlanan çalışmalar hakkında bilgilendirmeler yapılmaktadır. Bu kurul kamu merkezi yönetim teşkilatının temsilcileri, yerel yönetim temsilcileri, kamu kurumundaki meslek kuruluşları ile sivil toplum örgütleri buluşuyor. Bu platformda bir taraftan Muş'un yaşadığı sorunlara çözüm aranırken diğer taraftan ortak aklın bu amaçla harekete geçilmesi mümkündür" diye konuştu.

Prof. Dr. Coşkun'un konuşmasından sonra konseyin çalışma grupları faaliyetleri hakkında bilgiler verdiler.

Muş Kent Konseyi Toplandı

Muş Kent Konseyi Toplandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim