• BIST 9079.97
  • Altın 2325.509
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.8864
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Muş Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Muş Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı
Muş Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası Muş Şube Başkanlığı arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Muş Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası Muş Şube Başkanlığı arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmzalanan sözleşmeye göre, işçilere yüzde 10 zam yapıldı.

Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Feyat Asya, Hizmet İş Sendikası ile sözleşme imzalamanın sevincini yaşadıklarını belirterek, alınan sonucun emek veren tüm arkadaşlara hayırlar getirmesini diledi. Belediyenin, çalışan personelin evi olduğunu kaydeden Asya, "Belediyede çalışmak diğer kurumlarda çalışmaktan biraz farklıdır. Peygamber Efendimizin, "en hayırlınız insanlara faydalı olanınızdır" düsturuyla bizden hizmet bekleyen insanlara faydalı olmaya çalışıyoruz. Bu anlamda kendi memleketimizin yolunu, kaldırımını, temizliğini yaparak hem halkımıza hizmet ediyoruz hem de vermiş olduğumuz emeğin karşılığını alıyoruz" dedi.

İşçinin alın terinin kurumadan maaşlarını sağlama almanın gayretinde olduklarını belirten Başkan Asya, "Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sırasında sendika temsilcilerinin seviyeli davranışlarından dolayı kendilerine teşekkür ederim. İşçilerin hakkını hukukunu savunurlarken kurumun da hakkını gözeterek hareket etmelerinden dolayı kendilerine minnettarım. Gerçek sendikacılığın bu olduğuna inanıyoruz. Bu görüşmeler sırasında belirlediğimiz oran, imkanlar dahilindeki en üst oran olarak belirledi. Beklentileriniz çok yüksek olabilir. Ancak imkanlar dahilindeki en üst limiti belirledik. Ortak aldığımız bu kararın özelde sizlere ve ailelerinize, genelde bizlerden hizmet bekleyen hemşehrilerimize, bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. 2016 ve 2017 yıllarında maaşlarınıza yüzde 10 zam uygulanacak. Bu durumda birinci yılda yevmiyeniz 116 lira 50, kıdem 27 lira, yemek ücreti 252 lira, yakacak yardımı 175 lira, sorumluluk tazminatı 100 lira, giyim 66 lira, koku tazminatı 77 lira, direksiyon tazminatı 66 lira, kasa tazminatı 220 lira, zabıta ve itfaiye maktu mesaisi de 390 liraya tekabül etmektedir" diye konuştu.

Hizmet İş Sendikası Muş Şube Başkanı Yaşar Kalır da, Başkan Asya ve birim amirlerine teşekkür ederek, "Uzun bir süredir toplu iş sözleşmesi görüşmelerimizi yapıyoruz. Allah'a şükürler olsun ki bugün sorunsuz ve adil bir kararla sözleşmemizi imza altına alıyoruz. Görüşmelerimiz sırasında işçilerimizin hakkını korurken kurumun imkanlarını da gözettik. Sınırları zorlayarak bu oranı belirledik. Sözleşmemizin emekçi kardeşlerimize ve kurumumuza hayırlar getirmesini dilerim" şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Başkan Asya ve Hizmet İş Sendikası Muş Şube Başkanı Yaşar Kalır toplu iş sözleşmesini imzaladı. Kalır, daha sonra sendika üyeleri adına Başkan Asya'ya plaket takdim etti. İmza töreni toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Muş Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Muş Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim