• BIST 9079.97
  • Altın 2308.161
  • Dolar 32.328
  • Euro 35.0931
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Muş Belediyesi’nde Sosyal Denge Sözleşmesi

Muş Belediyesi’nde Sosyal Denge Sözleşmesi
Muş Belediyesi'nde çalışan memurların Sosyal Denge Sözleşmesi (SDS) imzalandı.

Muş Belediyesi'nde çalışan memurların Sosyal Denge Sözleşmesi (SDS) imzalandı.

Sözleşme dolayısıyla Muş'a gelen Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir Sen) Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç ve beraberindekiler, Belediye Başkanı Feyat Asya'yı ziyaret ederek çalışmalarında başarılar dilediler. Sendika temsilcileri ile yapılan görüşmeler neticesinde belediyede çalışan 52 memurun Sosyal Denge Sözleşmesi 575 TL olarak belirlendi. Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen sözleşme törenine Belediye Başkanı Feyat Asya, Bem Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç, Memur Sen İl Başkanı Fehmi Kuzey Vurar, Bem-Bir-Sen Muş İl Başkanı Güven Yalvarıcı, Bem-Bir-Sen İşyeri Temsilcisi Maşallah Çiftçi, sendika üyeleri ve belediye çalışanları katıldı. Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Feyat Asya, Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Sevinç'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, belediyenin imkanları dahilinde belirledikleri miktarın herkese hayırlı olması temennisinde bulundu. Geçen hafta işçilerin toplu sözleşmesini yaptıklarını hatırlatan Başkan Asya, bugün de memurların denge sözleşmesini imzalamanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek, bunları belirlerken hem kurumun hem de personellerin hakkını gözeterek hareket ettiklerini söyledi.

Peygamber Efendimizin hadislerinden örnekler vererek konuşmasını sürdüren Asya, "Belediyede çalışmak diğer kurumlarda çalışmaktan biraz farklıdır. Peygamber Efendimizin, "en hayırlınız insanlara faydalı olanınızdır" düsturuyla bizden hizmet bekleyen insanlara faydalı olmaya çalışıyoruz. Bu anlamda kendi memleketimizin yolunu, kaldırımını, temizliğini yaparak hem halkımıza hizmet ediyoruz hem de vermiş olduğumuz emeğin karşılığını alıyoruz. Dolayısıyla çalışanların emeklerinin karşılığını hakkıyla vermek için gayret sarf ediyoruz. Bugün sosyal denge sözleşmesini belirlerken de sizlerin hakkını savunurken kurumun da menfaatini düşünerek hareket etmek zorunda kalıyoruz. Bunları göz önünde bulundurarak 2016 yılı sosyal denge tazminatını 575 TL, yemek yardımını da 260 TL olarak belirledik. Rabbim hayırla kullanmanızı nasip etsin. Bu sözleşmemizin her iki tarafı için hayırlar getirmesini temenni ederim" dedi.

Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç de, sendikacılığı ücret politikası üzerinden yürütmediklerini belirterek, "Memur kardeşlerimizin sosyal denge sözleşmesi için Muş'a geldik. Belediyenin imkânları dâhilinde bir ücret belirledik. Başkanımızın iyi niyetinden dolayı kendisine teşekkür ederim. Muş için çok daha faydalı hizmetler sunacağından eminim. Başkanımızla gerekli görüşmeleri yaptık. Sözleşmemizin hayırlara vesile olmasını temenni ederim" şeklinde konuştu.

Bem-Bir-Sen Muş İl Başkanı Güven Yalvarıcı ise, "Bizler için buraya kadar gelen Genel Başkan Yardımcımıza teşekkür ederim. Aynı şekilde Belediye Başkanımıza sözleşmemizdeki katkıdan sonsuz şükranlarımı sunarım. Söz konusu sözleşmemizin hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların sonunda sosyal denge sözleşmesi Belediye Başkanı Asya ve Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Sevinç arasında imzalandı. Sözleşme töreni hediye takdiminin ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Muş Belediyesi’nde Sosyal Denge Sözleşmesi

Muş Belediyesi’nde Sosyal Denge Sözleşmesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim