• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Muş Belediyesi Mart ayı toplantısını yaptı

Muş Belediyesi Mart ayı toplantısını yaptı
Muş Belediyesi, 2016 yılı Mart ayı meclis toplantısını yaparak karla mücadele çalışmalarını gündeme getirdi.

Muş Belediyesi, 2016 yılı Mart ayı meclis toplantısını yaparak karla mücadele çalışmalarını gündeme getirdi. Belediye Meclis Salonu'nda başlayan toplantının açılış konuşmasını Belediye Başkanı Feyat Asya yaptı. Şubat ayı içerisinde yapılan çalışmalarla ilgili meclis üyelerine bilgi veren Asya, kış mevsiminin yoğun kar yağışlı ve soğuk geçtiğini belirterek, belediye olarak bu süreçte başarılı bir karla mücadele çalışması yürüttüklerini ifade etti.

Bu yıl başlanacak olan altyapı çalışmaları ile ilgili konuşan Başkan Asya, "Uzun bir süredir üzerinde çalıştığımız altyapı projemizde sona doğru geliyoruz. Geçen perşembe günü İller Bankası'ndan kredimiz de onaylandı. Projemiz ile ilgili metraj çalışmaları da yarın tamamlanıyor. İhale sürecinin tamamlanması ile en büyük projemizin hayata geçirilmesi için çalışmalarımıza başlayacağız." dedi.

Çetin bir kış mevsimi geçirdiklerini ifade eden Başkan Asya, "Karların temizlenmesi ve erimesi ile birlikte ana ve ara yollarımızdaki tahribatlar ortaya çıktı. Bozulan yolların onarımı için ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Bazı bölgelerimizdeki toprak yolların çamurlu olması ile stabilize çalışması başlattık. Aynı şekilde asfalt ve kaldırım yollarımızdaki çukurlar için de yama çalışması yapıyoruz. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için şimdilik geçici olarak yaptığımız bu çalışmaları çalışma sezonu ile daha kapsamlı bir şekilde yapacağız." şeklinde konuştu.

Şehre doğalgaz verilmesi ile ilgili konuşan Başkan Asya, "Döşeme çalışmalarının ardından bu yıl kış mevsiminde kente doğalgaz verilmesi ile ilgili çalışmalar tamamlandı. Yaklaşık bir ay önce Enerji Piyasası Kurumu tarafından teslim alınması gerekiyordu. 1 Mart itibari ile EPDK Botaş'a teslim etti. Bununla beraber ilk olarak Muş Devlet Hastanesi'ne doğalgaz verilmeye başlandı. Bu yıl döşeme çalışmaları tamamlanan bölgelere de verilecek. Geri kalan yerlerin de döşemesi altyapı çalışmaları ile birlikte yapılacak." ifadelerini kullandı.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim