• BIST 9075.66
  • Altın 2300.653
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0795
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Murzioğlu: “Samsun Yabancı Yatırımcı İçin Odak Noktası”

Murzioğlu: “Samsun Yabancı Yatırımcı İçin Odak Noktası”
Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, yeni yatırım alanlarını keşfetmek için Samsun'a gelen Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer'e yatırım...

Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, yeni yatırım alanlarını keşfetmek için Samsun'a gelen Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer'e yatırım konusunda destek sözü vererek, Samsun'un sahip olduğu imkanlarıyla yabancı yatırımcı için odak noktası olduğunu söyledi.

Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer, Ticaret Müsteşarı Konstantis Bekos, Basın Müsteşarı Kristijan Milesahe ve Samsun Avusturya Fahri Konsolosu Okan Gümüş ile birlikte Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nu makamında ziyaret etti. Samsun TSO Başkan Yardımcısı Haluk Akyüz, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yiğit Tören, Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Serinkaya, Samsun TSO Meclis Başkan Yardımcıları Aydın Özvatan ve Hüseyin Yalgın ile Meclis Katip Üyesi Hüseyin Kurt'un da bulunduğu ziyarette, Başkan Salih Zeki Murzioğlu, Samsun'un ekonomik yapısı ve yatırım imkanları hakkında Büyükelçi Klaus Wölfer'i bilgilendirdi.

"SAMSUN, YABANCI YATIRIMCILAR İÇİN DOĞRU SEÇİM"

Samsun'un yabancı yatırımcılar için Türkiye'nin en uygun şehirlerinden biri olduğunu kaydeden Başkan Salih Zeki Murzioğlu, Samsun'un, gerek bulunduğu stratejik konumu, gerekse sahip olduğu mal ve hizmetler üretimi altyapısıyla ekonomik faaliyetleri oldukça geniş bir yelpazeye yayılmış yükselen bir şehir olduğuna vurdu yaptı. Samsun'un, ana metal sanayi, gıda, mobilya, tekstil sektörlerinde oldukça önemli üretim altyapısına sahip olmakla birlikte cerrahi aletler üretimi konusunda da üs konumunda olduğunu söyleyen Başkan Murzioğlu, "Samsun'un, sanayi ve tarımsal üretimini destekleyen en önemli argüman, şehrimizin lojistik bağlamda sahip olduğu üstünlüklerdir. Türkiye'de yalnızca üç ilde olan, hava, kara, deniz ve demiryolu ulaşım altyapısına sahip Samsun, Türkiye'nin kuzeye açılan kapısıdır. Kentin sahip olduğu yetişmiş insan kaynakları potansiyeli, mal ve hizmet üretim alt yapısı, lojistik sektöründeki iddiası, başta sağlık olmak üzere merkezi yatırımları hususunda pek çok yatırımcı için cazibe merkezi niteliğindedir. Samsun sahip olduğu tüm bu imkanlarla geleceğin yükselen yıldızı konumundadır. Pek çok yabancı yatırımcı için Samsun, odak noktasıdır. Özellikle ülkemizde yabancı yatırımcılara çok büyük kolaylıklar var. Yatırım konusunda size gereken desteği vermeye hazırız. Eğer Türkiye'ye yatırım yapacaksanız Samsun, sizin için doğru bir seçim olacaktır" dedi.

WÖLFER: "YENİ YATIRIM ARAYIŞLARI İÇİN SAMSUN'DAYIZ"

Samsun'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer ise, "Yeni yatırım arayışları için Samsun'dayız. Buraya gelmemizin de bazı nedenleri var. Sizlerin de bildiği gibi iki ülkelerimiz sıkı bir işbirliğine sahip. Ülkemiz 1970'li yıllarda Türkiye'den çok sayıda göç aldı. Yozgat ve Konya'dan sonra bu bölge en çok göç aldığımız yer. Ülkemizde Türk kökenli çok başarılı sanatçılar ve işadamları var. Avusturya, Türkiye'ye en çok yatırım yapan ülkeler arasında üçüncü sırada. Yine iş odaklı buradayız. Samsun'da bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunduk. Samsun'da kesinlikle yatırım ve ticaret potansiyeli var ve çok iyi de alt yapıya sahipsiniz. Eleştiri, tavsiye ve önerileriniz için burada beraberiz. Turizm konusunda da Samsun'un potansiyelini ve güzelliğini görüyoruz. Tecrübelerimizi bu bölgeye aktarabileceğimizi düşünüyoruz. Yeni yapılacak yatırım olarak da Vezirköprü'de çok ortaklı bir hidroelektrik santrali yapma çalışmamız bulunuyor. İnşallah ilişkilerimizi daha iyi yerlere taşıyacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölger'e ziyaret anısına, üzerinde eski Samsun fotoğrafı işli tablo hediye etti.

Murzioğlu: “Samsun Yabancı Yatırımcı İçin Odak Noktası”

Murzioğlu: “Samsun Yabancı Yatırımcı İçin Odak Noktası”

Murzioğlu: “Samsun Yabancı Yatırımcı İçin Odak Noktası”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim