• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Murzioğlu: “300 Liralık Ek Asgari Ücret Sırtımıza Bir Kambur Yükler”

Murzioğlu: “300 Liralık Ek Asgari Ücret Sırtımıza Bir Kambur Yükler”
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 300 liralık ek asgari ücretin sadece kendileri üstüne yüklendiğini ifade...

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 300 liralık ek asgari ücretin sadece kendileri üstüne yüklendiğini ifade ederek, "Yükün tamamının bizim üstümüze bindirilmesi, senelerce bir kamburla dolaşacağımızın bir göstergesi oluyor" dedi.

Samsun TSO Aralık ayı olağan meclis toplantısı Davut Altan Meclis Salonu'nda Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Görüşülen gündem maddelerinde 2016 yılı gider ve gelir bütçesi 6 milyon 500 bin lira olarak oy birliği ile kabul edildi. 2016 yılı bütçesinin hayırlı olmasını dileyen Başkan Murzioğlu, asgari ücrete getirilen zam hakkında açıklamalarda bulundu.

"ASGARİ ÜCRET FARKI BİZİM ÜZERİMİZE BÜYÜK BİR YÜK GETİRDİ"

Toplantı sonrasında bir konuşma yapan Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "2015 yılı ekonomimiz için pek de hayırlı bir yıl olmadı. İki tane seçim geçirdik ve bu iki seçim dönemi içerisinde ticari hayatımız tamamen durdu. Büyük kayıplarımız oldu. 1 Kasım seçimlerinden sonra tek başına yeniden bir iktidar geldi. Ama iktidarın da vadettiği asgari ücretin farkı bizim üzerimize büyük bir yük getirdi. Bu yükün altından nasıl kalkacağımızın hesapları içerisindeyiz. Biz sadece 300 liradan dolayı işverenimizin üzerine binen yüklerin hesabını yapıyoruz. Geriye dönüp baktığımızda kıdem tazminatı ne olacak? Bunun hesabını hiç yapmış değiliz. Burada sanayici, iş adamı arkadaşlarımız var. En azının 40-50 işçisi var. Bunların 10-15 sene gibi bir birikimi olanlar bundan sonra ne olacaklar? Gönül ister ki keserin sapını biraz bize verseler de biz de kendimize biraz yontsak" şeklinde konuştu.

"BU YÜKÜN HESABINI O VAADİ VERİRKEN YAPMAK LAZIMDI"

İşveren ve üyelerinin hakkını savunmak için böyle konuştuğunu ifade eden Murzioğlu, "Bunu da savunmak zorundayım. 300 lira asgari ücret gerçekten bize getirilen büyük bir yük. Bunu ne için biz kabul ediyoruz? Bin lira asgari ücret verdiğimiz işçimiz 300 lira daha fazla alacak bizi tek sevindiren nokta bu. Ama bize getirilen bu yükün hesabını o vaadi verirken yapmak lazımdı. Şimdi yükün tamamının bizim üstümüze bindirilmesi, bizim senelerce bir kamburla dolaşacağımızın bir göstergesi oluyor. Burada beni ziyaret eden arkadaşlarımın benden en büyük isteklerinden birincisi; kendilerinin daha rahat çalışabilmesi için kredi temini. İkincisi kendi yakınlarına bir iş temini. Bununla uğraşırken bizim üzerimize biraz daha yük getirilmesi bizim sırtımıza bir kambur yükler" diye konuştu.

Murzioğlu: “300 Liralık Ek Asgari Ücret Sırtımıza Bir Kambur Yükler”

Murzioğlu: “300 Liralık Ek Asgari Ücret Sırtımıza Bir Kambur Yükler”

Murzioğlu: “300 Liralık Ek Asgari Ücret Sırtımıza Bir Kambur Yükler”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim