• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Muratpaşa’dan ’Yıldızlar Basketbol Cup’ Turnuvası

Muratpaşa’dan ’Yıldızlar Basketbol Cup’ Turnuvası
Muratpaşa Belediyesi Yıldızlar Basketbol Cup" değişik illerden 6 takımın katılımı ile başladı.

Muratpaşa Belediyesi Yıldızlar Basketbol Cup" değişik illerden 6 takımın katılımı ile başladı. Turnuvada; Türkiye'de ilk kez yıldızlar kategorisinde All Star organizasyonu 29 Ocak Cuma günü gerçekleştirilecek.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın direktifleri doğrultusunda Antalya'da Muratpaşa Belediyesi "Yıldızlar Basketbol Cup" turnuvası düzenlendi. Turnuvaya Muratpaşa Belediyespor Basketbol Yıldız Takımı'nın yanı sıra Banvit, Anafartalar Koleji, Çorlu Gücü, 9 Eylül Basketbol, Bilfen Adana ve Konya Selçuklu Belediyespor Yıldız Takımları'nın katıldığı Muratpaşa Belediyesi Yıldızlar Cup, Çağlayan Spor Salonu'nda başladı.5 gün sürecek turnuvada sporun yaygınlaştırılması ve gençlerin spora teşvik edilmesi hedefleniyor. Turnuva 29 Ocak Cuma günü üç sayı ve smaç yarışmalarının ardından Türkiye'de ilk kez yıldızlarda düzenlenecek All Star maçı ile tamamlanacak. Muratpaşa Belediyesi Spor İşleri Müdürü Özer Bedir, öğrencilerin hem yarı yıl tatillerini değerlendirmeleri hem de varolan yetenekleri ortaya çıkarmak için böyle bir turnuva düzenlediklerini söyledi.

"YETENEKLER ORTAYA ÇIKACAK"

Turnuvaya 7 takımdan 16 yaş kategorisindeki gençlerin katıldığını aktaran Bedir, " Buradan yetişecek oyuncular 5 sene sonra milli takımda gururumuz olacak. Öğrencilerimize fırsat vermek gerekiyor. Onlar Antalya'da hem yeni bir ilk görecekler, hemde yeni arkadaşlıklar kuracaklar. Burada kaybeden olmayacak, spor ve dostluk kazanacak. Öğrencilerimiz yarı yıl tatilini de farklı şekilde sporla değerlendirmiş olacaklar" dedi.

"SPORLA EĞİTİM"

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın spora büyük önem verdiğinin altını çizen Bedir, " Şiddet ve terörün ilacı spordur. Geçlerimizin spor yoluyla eğitilmesini hedefliyoruz. Kazanmak önemli değil. Gençlerimizin buradan mutlu ayrılması önemli. 2000 doğumlu genç fidanlarımızı keşfetmek istiyoruz. İmkan verilirse neler yapabileceklerini görmek istiyoruz. İleride bu turnuvayı uluslararası hale dönüştüreceğiz. Muratpaşa'yı sporun, kültürün ve sanat kenti yapmak için çalışıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim