• BIST 9061.94
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Muratpaşa’da Komşuevi Projesi Başlıyor

Muratpaşa’da Komşuevi Projesi Başlıyor
Muratpaşa Belediyesi, Komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesi, kentlilik bilincinin oluşturulması, kent tarihi ve değerlerinin anlatılması amacıyla Komşuevi...

Muratpaşa Belediyesi, Komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesi, kentlilik bilincinin oluşturulması, kent tarihi ve değerlerinin anlatılması amacıyla Komşuevi Projesi başlatıyor.

Muratpaşa'nın Kozaklı (Zerdalilik) Kahvesi, Komşuevi Projesi'ne evsahipliği yapacak. Muratpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nce uygulanacak olan Komşuevi Projesi, Muratpaşa'da yaşayan tüm vatandaşları farklı amaç ve hizmetlerle bir araya getirmeyi, kent tarihinin, gelenek ve göreneklerinin devamlılığı ile tanıtımına katkıda bulunmayı, mahalle kültürü ve komşuluk kavramını canlandırmayı, dayanışmayı arttırmayı amaçlıyor.

KAHVE SOHBETLERİ

Muratpaşa Belediyesi Komşuevi Projesi, hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm vatandaşları kapsayacak. Kozaklı Komşuevi, Muratpaşa'nın tarihsel gelişimi özel fotoğraf ve bilgilerle kent müzesi niteliğinde de hizmet sunacak. Hemşehri derneklerinin katılımı ile, "Hemşehri Günleri" düzenlenip, yöresel yemek yarışmaları, yöresel müzik ve halk oyunları gösterileri gibi etkinlikler gerçekleştirilecek. "Kahve Sohbetleri" ile geçmişin konuşulacağı Muratpaşa Belediyesi Kozaklı Komşuevi ayrıca şu etkinliklere evsahipliği yapacak.

PSİKOLOJİK DESTEK, AİLE DANIŞMANLIĞI

Milli-dini bayram ve özel günlerin kutlama programları, belediye çalışmalarına gönüllü olarak katkı koymak isteyen vatandaşlara "Gönüllü Kimlikleri" nin verilip, ilgili birimlere yönlendirilmesi, Belediye hizmetleri, sosyal ve hukuki haklar gibi konularda kitapçıklar hazırlanarak vatandaşlara sunulması, çocuk, ergen, kadın, yaşlı gibi dezavantajlı gruplara psikolojik destek sağlanması, uzmanlar tarafından Aile Danışmanlığı hizmeti verilmesi, Muratpaşa'da yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlar için, destek hizmetleri sunulup, gerekli olması halinde dil kursları da düzenlenmesi, vatandaşlar; kendilerinin yazıp oynayacakları tiyatro oyunlarına evsahipliği yapılması.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim