• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.938
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Muratpaşa Öykü Ödülleri’nin sahipleri belli oldu

Muratpaşa Öykü Ödülleri’nin sahipleri belli oldu
Muratpaşa Belediyesi'nin bu yıl 3'üncüsünü düzenleyeceği Antalya Edebiyat Günleri kapsamında verilen "Muratpaşa Öykü Ödülleri" sahipleri belli oldu.

Muratpaşa Belediyesi'nin bu yıl 3'üncüsünü düzenleyeceği Antalya Edebiyat Günleri kapsamında verilen "Muratpaşa Öykü Ödülleri" sahipleri belli oldu.

Muratpaşa Belediyesi'nin 26 - 29 Nisan tarihlerinde düzenleyeceği 3. Antalya Edebiyat Günleri kapsamında Özcan Karabulut, İbrahim Karaoğlu, Ayşegül Tözeren, Belma Fırat, Ercan Yılmaz'dan oluşan seçici kurul, 1 Ocak - 31 Aralık 2017 tarihleri arasında yayınlanmış öykü kitapları arasında yaptığı değerlendirmenin sonuçlarını açıkladı.

Kamçılama mesafesi

Öykünün toplum yaşamındaki yerini güçlendirmek amacıyla verilen Muratpaşa Öykü Ödülleri'nde "En İyi Öykü Kitabı" ödülüne "Kamçılanma Mesafesi" kitabıyla Zeynep Uzunbay değer görüldü. Seçici kurul, İzmir Menemen'de çöp fabrikasının etrafında yaşayan, göçle gelmiş emekçi kadınların yaşamlarından yola çıkan 13 öykünün yer aldığı kitaba ilişkin değerlendirmesinde Uzunbay'ın "nehirleri tersten akıtmak için mücadele eden, kaderine razı olmayan kadın karakterleri öykülerinde başarılı bir biçimde kurduğunu" ifade etti.

Ev yapımı hüzünler

'En İyi İlk Öykü Kitabı" ödülü ise "Ev Yapımı Hüzünler" ile Oğuzhan Yeşiltuna'nın oldu. Kurul, yaptığı değerlendirmede Yeşiltuna'nın "kurgu ile metnin görselliğini birlikte örüp kentin görünmezleri haline gelen işçileri günümüz öykücülüğüne başarılı şekilde taşıdığı" için ödüle değer görüldüğünü açıkladı.

27 Nisan gecesi takdim edilecek

Edebiyatın öykü dalında 2017'nin en iyilerine ödülleri, 27 Nisan Cuma gecesi düzenlenecek geceyle takdim edilecek. Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda Dolunay Obruk'un sahne alacağı gecede ayrıca Antalya Edebiyat Günleri'nde bu yıl "Onur Ödülü'ne değer görülen İnci Aral, Ahmet Telli ve Adnan Özyalçıner'e de ödülleri verilecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim