• BIST 9693.46
  • Altın 2507.399
  • Dolar 32.5775
  • Euro 34.7746
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Muratpaşa Belediyesi Dört Parkı Aynı Anda Açtı

Muratpaşa Belediyesi Dört Parkı Aynı Anda Açtı
Her ay 4 park açılışına devam eden Muratpaşa Belediyesi, Yenigün, Güzeloba, Muratpaşa ve Şirinyalı Mahalleleri'nde yapılan parkları tek törenle hizmete...

Her ay 4 park açılışına devam eden Muratpaşa Belediyesi, Yenigün, Güzeloba, Muratpaşa ve Şirinyalı Mahalleleri'nde yapılan parkları tek törenle hizmete açtı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; parklara verilen isimlerle ilgili olarak, "Hepsi bizim insanımız hepsi bizim değerimiz" dedi

ZEYTİNPARK'A ZEYTİN FİDANI

Muratpaşa Belediyesi toplam 25 bin 640 metrekarelik Ali Peçen Zeytin Park ile Ömer Buyrukçu, Cemil Meriç ve Levent Kırca Parkları'nı hizmete açtı. Yenigün Mahallesi'ndeki 10 Bin 900 metrekarelik Ali Peçen Zeytin Park'ta gerçekleştirilen açılış törenine CHP İlçe Başkanı Ahmet Kumbul, Meclis Üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, tören sonrası zeytin ağaçlarının kesilmemesi için hukuki yollardan mücadelesini sürdüren Manisa'nın Soma İlçesi Yırca Köyü sakinlerine ithafen yapılan Ali Peçen Zeytin Park'a zeytin fidanı dikti.

Törende konuşan Yenigün Mahalle Muhtarı Durmuş Karagöz; göreve geldiği günden bugüne kadar geçen 2 yıllık sürede Başkan Ümit Uysal'ın; mahallesinde yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Muratpaşa Mahallesi Muhtarı İsmail Tacir ise "Muratpaşa, Antalya'nın göbeğindeki bir mahalle ve başkanım gelene kadar, hizmet yapılmadı, unutuldu desek yeridir. Başkanım ile beraber Muratpaşa Mahallesi yeniden hatırlandı ve asfaltları, parkları, bütün eksiklikleri giderildi" diye konuştu.

Kamu hizmetinde iki ana akım olduğunu ifade eden Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; "Birincisi yol, bina, köprü yapar. Kendini, daha çok görkemli eserlerle anlatmaya çalışır. İnsanlara dokunmak yerine; görkemli eserlere baksınlar, hayran kalsınlar, vay be kalkınıyoruz desinler, bana oy versinler diye düşünür. O yapılara da şüphesiz ihtiyaç vardır. İkincisi ise; elde olan imkanları; en fazla ihtiyacı olana, en fazla verecek şekilde paylaşalım. Muhtaç olana gidelim. Kimin ihtiyacı varsa hep beraber olalım. Hep beraber bir standartı paylaşalım. Sanatla, kültürle uğraşalım, sevgi ile bakalım der ve sosyal hayata böyle bakar. İşte biz Muratpaşa'da bunun her ikisini en sağlıklı şekilde yorumlamaya çalışıyoruz" dedi.

İSİMLERİN HİKAYELERİ

Her ay 4 park açtıklarına dikkat çekerek "Başka anlayışlar olsa, bu parkların her biri için ayrı ayrı görkemli törenler düzenler" diyen Başkan Uysal şöyle konuştu; "Biliyorsunuz Soma'da, köylü insanlarımız, ben mutluyum, zeytinlerime dokunmayın, enerji hattı falan istemiyorum dedi. O köylülerin o mücadelesi gerçekten güzeldi. Onun için parkımızı; Soma'daki köylülerimize ithaf ettik. Ali Peçen ağabeyimiz gibi; gönlü zengin, içinde insan sevgisi olan çok değerli bir büyüğümüzün adını verdik. Ömer Buyrukçu; kapısı tüm hemşehrilerine açık, insan sevgisi yüreğinden, taşan güzel bir adamdı, vahim bir trafik kazasında genç yaşında kaybettik. 3 dönem Antalya CHP milletvekilliği yapmıştı. Onun adını da bir parkımıza verdik.

LEVENT IRCA PARKI

Levent Kırca'nın son 50 yıla damgasını vurmuş bir sanatçı olduğunu söyleyen ve herkesi eleştirdiğini hatırlatan Uysal " Hiç eleştirmediğiniz de insanlar yanlışı daha kolay yapar. Eleştiriler de yapıcı olmalı esprili olmalı. Çok önemli bir tiyatrocu, siyasi taşlamacı, hiciv sanatçısı, çok değerli bir insan. Geçtiğimiz günlerde kaybettik. Adını parkımıza vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Cemil Meriç, Hataylı bir sosyologdur. Türkiye'nin çok değerli bir entellektüelidir. Görüşleri bizimki ile benzer değildi ama hepsi bizim insanımız hepsi bizim değerimiz. Çok derin, çok güzel bir insan olan Cemil Meriç'ın adını parkımıza vermekten gurur duyuyoruz."

DÖRT MAHALLEYE DÖRT PARK

Yenigün Mahallesi'nde 10 bin 900 metrekarelik Ali Peçen Zeytin Park'ta, doğal doku; zeytin ve turunç ağaçları iyileştirilerek korundu. 1986'da yaşamını yitiren Antalya Milletvekili Ömer Buyrukçu anısına Güzeloba Mahallesi'nde 7 bin 500 metrekarelik alanda, 1987'de yaşamını yitiren düşünür Cemil Meriç anısına Şirinyalı Mahallesi'nde 3 bin 540 metrekarelik alanda ve 2015'de yaşamını yitiren sanatçı Levent Kırca anısına Muratpaşa Mahallesi'nde 3 bin 700 metrekarelik alanda park yapıldı.

Muratpaşa Belediyesi Dört Parkı Aynı Anda Açtı

Muratpaşa Belediyesi Dört Parkı Aynı Anda Açtı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim