• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Murat Hazinedar: “Bizim De Paralel Yapımız Var”

Murat Hazinedar: “Bizim De Paralel Yapımız Var”
Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Genel-İş Sendikası ile yapılan toplu iş sözleşmesinde taşeron işçilere taşeronun kaldırılacağı müjdesini...

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Genel-İş Sendikası ile yapılan toplu iş sözleşmesinde taşeron işçilere taşeronun kaldırılacağı müjdesini verdi. Murat Hazinedar yaptığı açıklamada, "Bizim de paralelimiz var. Parti üzerinden kendi menfaatlerini düşündüğü için partiye gelen, nüfus eden bir yapı var. Bunlara gereken işlemi yapacağım. Hep beraber sendikal harekete destek olacağız" dedi.

Beşiktaş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile taşeron firma arasında imzalan toplu iş sözleşmesi ile 240 işçi sendikal haklarına kavuştu. Törene Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Genel-İş Sendikası Yönetim kurulu Başkanı Remzi Çalışkan, çok sayıda işçi ve vatandaş katıldı.

BAŞKAN HAZİNEDAR'DAN MÜJDE

Kani Beko'nun ardından konuşma yapan Başkan Hazinedar, "Beşiktaş Belediyesi'nde önümüzdeki dönem taşeronu hep kaldıracağız. Türkiye'nin yeni bir anlayışı yeni bir zihniyete ihtiyacı var. Soma'da olanları da iş kazalarında olanları da işçiye yüklemek hiç ama hiç mümkün değil. İşçi zaten gariban, işçi işverenin talimatlarını alarak işini kaybetmemek için o talimatları yapmak zorunda kalıyor. O yüzden hukuksal alt yapıyı iyi oluşturmamız gerekiyor. Beşiktaş'ın derdi özgürlükçü demokratik topluma katkıda bulunmaktır. Bu değerleri Beşiktaş'tan İstanbul'a İstanbul'dan tüm Türkiye'ye aktarmak zorundayız" şeklinde konuştu.

"BİZİM DE PARALELİMİZ VAR"

"Herkes kendi ölçeğinde sorumluğunu yerine getirerek bu değerlere sahip çıkacak" diyen Başkan Hazinedar, şunları söyledi: "Değerlere sahip çıkmak çok önemlidir. DİSK'i büyütmenin yolu ortaktır. Siz büyümezseniz biz büyüyemeyiz. Biz neden taşeron sistemini eleştiriyoruz, çünkü sendikal örgütlenme yok. Sendikal örgütlenme olsa zaten sıkıntı olmaz. Kamuda olan hakların orada da olsa sıkıntı olur mu olmaz. Asıl hedef hakların korunmasıdır. Gelişen teknoloji dünyada taşeron sistemini tam olarak yok etmeye izin vermez. Kurumlar zaman zaman satın alam yapabilir ama öyle bir hukuki çalışmalar yapmalıyız ki herkesin hakkını savunabilelim. Her sisteme giren o çerçevenin altına girebilmeli. Kurumlar herkesi bünyesine katamayabiliyor mesela biz teknik destek alıyoruz bilgisayar sistemleri için. Orada da taşeron sistemini kullanıyoruz. Başka çaremiz yok. O kadar insanı istihdam edemeyiz. Zaten paralel bir yapı var içeride. Sadece paralel yapı AK Parti belediyelerinde yok. Bizim de var paralelimiz. Parti üzerinden kendi menfaatlerini düşündüğü için partiye gelen, nüfus eden bir yapı var. Bunlara gereken işlemi yapacağım. Hep beraber sendikal harekete destek olacağız. O nedenle hedefimiz bu 5 yıllık plan dahilinde diğer taşeron işçilerimiz için de önemli adımlar atmak istiyoruz. İşçileri sendikal örgütlenme konusunda ben yönetecek değilim. Ama bir sorunumuz var. Ekonomik güç. Geçen yıl verdiğimiz toplu iş sözleşmelerinde ve diğer taşeron işçilere de biz geldiğimiz zaman temizlik işçileri de dahil yüzde 50 oranına varan artışlar yaptık. İhaleyi alan firma bize karşı çıktı. Siz ne yapıyorsunuz bizim tüm İstanbul da işçilerimiz var. Tüm İstanbul'un sistemini bozuyorsunuz dedi."

"BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ'NDE ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞAN İŞÇİ YOK"

Araç ihalesinde de yüzde 40-50 arası bir artış yaptıklarını ifade eden Murat Hazinedar, "Biz gelene kadar bu kurumda insanlar asgari ücretten çalışıyordu. Şu anda Beşiktaş Belediyesi'nde hiçbir birimde asgari ücretle çalışan işçi yoktur. Net bin 500 liradan aşağı maaş alan çalışan yoktur. Bu yeterli değildir. Bunun bizde farkındayız. Ancak bu verdiğimiz maaşlar nedeniyle bütçemizde ciddi bir açık var. Sadece sendikal işçiler ve taşeron işçilerle bir savaş vermiyoruz. Ben sizin her zaman emrinizdeyim. Biz taşeron işçilerle olan ifadelerimizi bir yıl önce kullandık. İlk imzamızı geçen yıl bir taşeron şirketle attık. O imzada bende tarafım. Sizi şirket ilgilendirmiyor. Devlette taşeron işçilerin şartları ile ilgili bir düzenleme getirmeye başlamış. Böyle bir süreç başladı. Her işçi için geçerli olmasa da teknik kadro da çok önemli sayıda kadro verilecek" dedi.

"AMACIMIZ BAŞARILI OLMAK VE BİRLİKTE BU YOLDA YÜRÜMEK"

Murat Hazinedar, şunları söyledi: "Geçen yıl toplu iş sözleşmesini imzaladıktan sonra iş verimliliğinde bir düşüş oldu. Taşeron sistemden toplu iş sözleşmesine geçecek çalışma arkadaşlarımızın geleceğini siz temsil ediyorsunuz. Buradaki başarı onların da önünü açacaktır. Sendikal örgütlenme başarısızlık için değil, başarı için bir araç olabilir. Sadece iş güvenliği açısından değil, hizmetin kalitesi açısından da bir araç olmak zorundadır. Toplu iş sözleşmelerinin böylesi kutlu bir şekilde imzalanıyor olması bunun en önemli simgesidir. Yeni dönemde iş verimliliğinde ki azalmanın olmaması için her sektörde verimlilik analizi yapıyoruz. Şikayetleri takip ediyoruz. Amacımız başarılı olmak ve birlikte bu yolda yürümektir. Bugün şu anda 240 işçimiz ile toplu iş sözleşmesini imzalıyoruz. Toplu iş sözleşmelerinde işçilerimiz yeni haklar elde etti. Çalışma günü Pazar gününe denk gelen işçi arkadaşlarımıza ek mesai ücreti de ilave edilecektir."

Murat Hazinedar: “Bizim De Paralel Yapımız Var”

Murat Hazinedar: “Bizim De Paralel Yapımız Var”

Murat Hazinedar: “Bizim De Paralel Yapımız Var”

Murat Hazinedar: “Bizim De Paralel Yapımız Var”

Murat Hazinedar: “Bizim De Paralel Yapımız Var”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim