• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Murat Germen Engelleri Aşıyor

Murat Germen Engelleri Aşıyor
Manisa'da Murat Germen Ortaokulu tarafından Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına yaptığı Erasmus + Okullar arası Okul Eğitimi...

Manisa'da Murat Germen Ortaokulu tarafından Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına yaptığı Erasmus + Okullar arası Okul Eğitimi Projesi kabul edildi.

2015 Yılı teklif çağrısı kapsamında AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına yaptığı Erasmus +Okullar arası Okul Eğitimi Projesi kabul edilen Murat Germen Ortaokulu 2 yıl süreli olan projesini hayata geçirdi ve proje kapsamında 2. Hareketliliği İtalya'ya gerçekleştirdi. 06 - 12Mart tarihleri arasında İtalya'nın Pescopagano Kentinde yapılan eğitim ve öğrenme etkinliğine Murat Germen Ortaokulundan 1 tanesi bedensel engelli toplam 4 öğrenci ve 1 tanesi görme engelli toplam 5 personel katıldı. DIRES (Disability Inclusive Schools -Respect-Europe ,Social Dialogue ) adlı proje kapsamında Türkiye, Fransa, İtalya, İrlanda, Almanya'nın aralarında bulunduğu 5 farklı ülkenin katılımcıları ev sahibi ülke okulundaki "Engelleri Aşalım" temalı etkinliklere katılma ve Avrupa okulları ile yarışma fırsatı buldular. Proje kapsamında; görme engelli bir personel ve bedensel engelli bir öğrencinin de yurtdışındaki aktivitelere katılma şansı yakaladığını belirten Proje Koordinatörü Fen Bilimleri Öğretmeni Tansel Sakacı, "Projemizin amaçlarından biri ve belkide en önemlisi özel bireylerin okullarda ve eğitim ortamlarında izole olmalarını engellemek ve onları eğitim ortamlarına dahil etmekti. Bu proje ile bunu başardığımızı düşünüyorum" dedi.

Okul Müdürü Levent Çimen ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Murat Germen Ortaokulu olarak sadece akademik başarıyı değil sosyal ve kültürel alanlarda da başarıyı hedeflemekteyiz. Okul eğitimi alanında kaliteyi artırmayı, Program Ülkelerindeki okullar ve eğitim personeli arasında işbirliğini güçlendirmeyi ve engelli personel ve öğrencilerimizi topluma ve eğitim ortamlarına dahil etmeyi amaçlayan bu projede bulunmaktan oldukça memnunuz. Bu tarz projeler ile öğrenci, veli ve personel işbirliğini arttığını ve okulumuza çok olumlu dönütler sağladığını görmekteyiz.. Avrupa okulları ile yarışabildiğimiz bu projede emeği geçen tüm öğrenci ve personelime teşekkür ediyorum"

Proje kapsamındaki 3. öğrenme hareketliliği Fransa'nın başkenti Paris'in Ville adı Bois kentinde 08-14 Mayıs arasında gerçekleşecek.

Murat Germen Engelleri Aşıyor

Murat Germen Engelleri Aşıyor

Murat Germen Engelleri Aşıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim