• BIST 9102.39
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Murat Demir, Meclis Kürsüsünden Seslendi

Murat Demir, Meclis Kürsüsünden Seslendi
AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, 2002 yılında 1 milyar dolardan fazla ihracat yapan il sayısının 5 iken, 2015 yılında 15'e yükseldiğini belirterek,...

AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, 2002 yılında 1 milyar dolardan fazla ihracat yapan il sayısının 5 iken, 2015 yılında 15'e yükseldiğini belirterek, "Türk sanayisi ile sanayicisi, Türkiye markasını onurla dünya piyasasında temsil ediyor" dedi.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 2016 yılı Türk Standartları Enstitüsü Bütçesi üzerine AK Parti Grubu adına söz alarak meclis kürsüsünden konuştu.

Türkiye'nin geleceğini karartmak isteyen eli kanlı terör örgütü karşısında Türk milletinin dimdik ayakta duracağını vurgulayan AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, "Tüm dünya bilsin ki; bu ülke için gerektiğinde canımızı seve seve vermeye hazırız. Son çırpınışlarını sergileyen kalleş terör örgütüne gereken cevap en sert şekilde verilip, şehitlerimizin hesabı sorulacaktır. Bu vesileyle; dün şehit olan İdil ilçesinde iki askerimize ve bugün şehit olan Mardin'de iki polisimize Allah'tan rahmet, bizlere emaneti olan ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyorum" dedi.

"TÜRK SANAYİSİ İLE SANAYİCİSİ, TÜRKİYE MARKASINI ONURLA DÜNYA PİYASASINDA TEMSİL EDİYOR"

Türk Standartları Enstitüsünün, Türk sanayisinin daha az maliyetle yüksek üretim yapmasının, inovasyon faaliyetlerini etkin bir şekilde sürdürmesinin, uluslararası standartlara uygun ürün ve hizmet sağlayarak uluslararası pazarlara girmesinin anahtarı konumunda olduğuna dikkat çeken Murat Demir, "TSE'nin yürüttüğü çalışmalar neticesinde milli sentez standart ve yabancı kuruluşlardan adapte edilerek, kabul edilen standart sayısı 35 binin üzerine çıkmıştır. TSE, başta enerji sistemleri ve enerji verimliliği, yenilenebilir enerji, biyogenetik, gıda ve kimya gibi birçok alanda çok önemli laboratuvarıyla bin 757 metottan ulusal ve uluslararası akredite olmuş bir şekilde hizmet sunmaktadır" diye konuştu.

Türk sanayisi ile sanayicisinin son 13 yılda gerek Türkiye'de gerekse uluslararası alanda çok önemsenecek şekilde üretim bazında rol almaya başladığını söyleyen Murat Demir, Türkiye markasını onurla ve gururla dünya piyasasında temsil ettiklerini kaydetti.

"HİÇBİR SANAYİCİYİ GEZMEYENLERİN FELAKET SENARYOLARI ÇİZMESİNİ HAYRETLE DİNLİYORUM"

Özellikle 2002 yılından öncesinde zor şartları yaşamış bir sanayici olarak o günlerde dünya piyasasında hiç yeri olmayan sanayicilerin bugün 2016 yılı itibarı ile dünyada kendi sektörlerinde liderliğe oynadığına dikkat çeken Murat Demir, "Hatta dünya lideri olmuş sanayicileriyle rahatlıkla görebilir ve onlarla gurur duyabiliriz" şeklinde konuştu.

Sanayinin tozunu 12 yaşından beri yutmuş ve bizzat yaşamış biri olarak meclis kürsüsünden seslendiğini ifade eden Demir, "Hiçbir sanayi tesisini belki de gezmemiş, bu ülkede neler oluyor neler bitiyor, ne üretiliyor bizzat tanık olmamış ama eline gerçekle hiç alakası olmayan veriler alarak Türkiye sanayisi için felaket senaryoları yazan konuşmacıları maalesef hayretle ve şaşkınlıkla bir sanayici olarak dinliyorum" ifadelerini kullandı.

"SANAYİ KURULUŞLARININ SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR"

İstihdamın en önemli yükünü çeken, ihracata en ciddi katkıyı sunan, sanayi kuruluşlarının sayısının her geçen gün arttığına işaret eden Demir, şöyle konutu: "Bu ülkede kendi sektöründe dünya devleri arasından sıyrılmış markasını dünyaya kabul ettirmiş makine ve ekipman üreten ve üretiminin yüzde 80 kısmını Çin'e ihraç eden firmalarda bulunmaktadır. 2008 yılından itibaren dünya genelinde küresel ekonomide yaşanan krizlere rağmen Türkiye'nin büyümesinde üreten sanayicilerimizin, bakanlığımızın ve hükümetimizin yürüttüğü akılcı politikalar etkili olmuştur. Bu durumu görmek için sadece kumun içindeki kafaları çıkartıp etrafa daha geniş açıdan bakarsak emin olun neler olup bittiğini görmemiz mümkün olacaktır."

"2002 YILINDA 1 MİLYAR DOLARDAN FAZLA İHRACAT YAPAN İL SAYISI 5 İKEN, 2015 YILINDA 15'E YÜKSELDİ"

2002 yılında 1 milyar dolardan fazla ihracat yapan il sayısının 5 iken, 2015 yılında 15'e yükseldiğini belirten Demir, "2002 yılı 100 milyon dolardan fazla ihracat yapan il sayısı 21 iken, 2015 yılında 51 adet olmuştur. 2002'de 31 bin 731 ihracatçı firmamız varken, 2015'te 62 bin 750 sayısına ulaşmıştır. 2002 öncesinde kendimizi tanıtmak için zar zor çıktığımız yurt dışında firmalar tarafından yüzümüze kapıların nasıl kapandığını o günleri bizzat yaşadım ve o günleri unutmam mümkün değil. Bugün ise o kapılar biz sanayicilere çok kolay açılmaktadır. Bunun nedeni ise; güçlü istikrarlı ve güvenli bir Türkiye'nin var oluşudur" şeklinde konuştu.

Son 13 yılda sanayici olarak yurtdışına çıktıklarında büyük bir ilgi, alaka ve itibar ile karşılaştıklarını sözlerine ekleyen Demir, şöyle devam etti: "Verilere bakarak değil, bizzat yaşamış biri olarak şunu söylüyorum, şimdi özellikle son 13 yıldır yurt dışına çıktığımızda gördüğümüz ilgi, alaka ve itibar karşısında AK Parti ve iktidarları ile gurur duyuyorum. Çünkü şunu çok iyi biliyorum ki, dünyada parayla hiçbir şekilde satın alınamayacak en önemli şeylerden birinin kişilerin ve ülkelerin itibarlarıdır. Bu itibarı bu ülkeye kazandıran; başta efsane liderimiz; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'dur. AK Parti iktidarı ve onun güçlü kadrolarıdır. Partimizi oyları ile iktidara taşıyan halkımızdır. Halkımıza sonsuz teşekkür ediyorum. 2016 yılı bütçemizin hayırlı olmasını diliyorum."

Murat Demir, Meclis Kürsüsünden Seslendi

Murat Demir, Meclis Kürsüsünden Seslendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim