• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Muradiyeli Üreticiler Bağcılık Eğitiminde Bir Araya Geldi

Muradiyeli Üreticiler Bağcılık Eğitiminde Bir Araya Geldi
Manisa'nın Yunusemre ilçesine bağlı Muradiye Mahallesinde muhtar ve üreticiler, bağ hastalık ve zararlıları ile mücadele eğitiminde bir araya geldiler.

Manisa'nın Yunusemre ilçesine bağlı Muradiye Mahallesinde muhtar ve üreticiler, bağ hastalık ve zararlıları ile mücadele eğitiminde bir araya geldiler. Yunusemre İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün ev sahipliğinde gerçekleşen eğitimde, üreticiler devlet destekli tarım sigortaları konusunda da bilgilendirildiler.

Yunusemre Belediyesi Muradiye Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen eğitim toplantısına Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Metin Öztürk, Yunusemre İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Engin Kurt, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve TARSİM Manisa Bölge Müdürlüğünün konu uzmanları ile Muradiyeli üreticiler katıldı.

Toplantının açılışında bir konuşma gerçekleştiren Yunusemre İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Engin Kurt, "Daha fazla üreticimize konularımızı yaymak ve muhtarlarımızı bilgilendirmek amacıyla bu tür eğitim toplantılarını düzenliyoruz. Gerçekleştirdiğimiz eğitimleri önemsiyoruz. Bir kişiyle dahi olsa eğitim yapılabilir. Bu bizim Müdürlüğümüzün bir prensibidir. Geçen yıl Yunusemre İlçesinde gerçekleşen zarar ziyanla ilgili, dilekçeyle başvuran üreticilerimize yaklaşık 900 milyon lira para ödemesi gerçekleşmiştir. Katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyor, 2016 yılının tüm çiftçilerimiz için hayırlı ve uğurlu, bereketli bir yıl olmasını diliyorum." dedi.

275 MİLYON AFET ÖDEMESİ YAPILDI

Yunusemre İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün organize ettiği bir eğitim toplantısında yeniden üreticilerle bir araya geldiklerini ifade ederek konuşmasına başlayan Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Metin Öztürk, "Müdürlük olarak düzenlediğimiz bu tür eğitimler ile farklı konularda sizlere ulaşma imkanı buluyoruz. Doğru bilinen yanlışlar konusunda üreticilerimizi uyarıyoruz. Özellikle muhtarlarımızla birlikte olmak bizim için oldukça önemli. Muhtarlarımızı, bizlerin birer paydaşları olarak görüyoruz. Faaliyetlerimizi hep beraber yürütüyoruz. Bugün, Bağ Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Eğitiminin yanında, Devlet Destekli Tarım Sigortaları konularında da üreticilerimizi aydınlatmak istedik. Değerli uzman arkadaşlarımız sizleri bu anlamda bilgilendireceklerdir. Manisa olarak geçen sene don ve dolu zararları hususunda önemli bir afet geçirdik. İl genelinde, İl Müdürlüğü olarak 35 milyon lira gerçekleşen zarar için ödeme yaptık. Asıl büyük ödemeyi ise üreticilerimize TARSİM yaptı ve 240 milyon lira afetten kaynaklanan bir ödeme gerçekleştirdi. Toplamda ise 275 milyon lira ödeme gerçekleştirildi." diye konuştu.

İl Müdür Vekili Öztürk konuşmasını şöyle tamamladı: "Bizim sizlerle olan çalışmalarımız aralıksız devam edecek. Düzenlenmiş olan toplantının bu derece ilgi görmüş olması bizim açımızdan çok sevindirici. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyor ve toplantıyı gerçekleştiren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum."

Muradiyeli Üreticiler Bağcılık Eğitiminde Bir Araya Geldi

Muradiyeli Üreticiler Bağcılık Eğitiminde Bir Araya Geldi

Muradiyeli Üreticiler Bağcılık Eğitiminde Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim