• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Muradiye Şelalesi Çözüldü Ve Coştu

Muradiye Şelalesi Çözüldü Ve Coştu
Her mevsim ayrı güzelliğe bürünen Van'ın Muradiye Şelalesi, kış aylarında Pamukkale travertenlerini andıran görüntüsünden çıkıp, coştuğu bu günlerde...

Her mevsim ayrı güzelliğe bürünen Van'ın Muradiye Şelalesi, kış aylarında Pamukkale travertenlerini andıran görüntüsünden çıkıp, coştuğu bu günlerde ise yine turistleri kendine hayran bırakıyor.

Van'ın Erciş ilçesi Evrensel Fotoğrafçılar Derneğinde fotoğraf kursu eğitim gören bir grup, Muradiye Şelalesine gelerek staj gördüler uygulama ve pratik yaptılar. Uzun bir süredir kursu devam ettiren Evrensel Fotoğrafçılar Derneği, fotoğraf kursunu veren Ali Dağer, uygulamaya geçmeden önce kursiyerlere tekrar hangi ayarlarda ne şekilde en güzel fotoğraf çekilir diye bir ön bilgi sundu. Daha sonra bir açıklamada bulunan Dağer; "Evrensel Fotoğrafçılar Derneği olarak, 3 ay boyunca kapalı alanda ders işledik. Şimdi ise doğaya çıkarak pratik yapıyoruz. Bu gün de Muradiye Şelalesi'ne gelerek gördüğümüz dersleri burada uygulayarak hayata geçireceğiz. Kursumuz Haziran ayına kadar devam edecek. Biz de bu süre içerisinde bu kurs sonucunda ne kadar başarılı olduk, nerelerde hatalarımız var bunları nasıl düzelterek hayata geçireceğimizi bir kez daha tekrarlayacağız. Bu şekilde Evrensel Fotoğrafçılar Derneği olarak fotoğrafçılar yetiştirmeye devam edeceğiz" dedi.

Kursiyerler ise, "Daha önce fotoğraf çekiyorduk ancak, enstantane, diyafram gibi diğer ayarlarla fotoğraf nasıl çekilir onların kursunu gördük. Şimdi ise bunları burada uygulamaya çalışacağız. Gördüğümüz kursun sonuçlarını burada göreceğiz. Bakalım ne kadar başarılı olmuşuzmu" dedi.

Kursiyerler daha sonra fotoğraf ustası Ali Dağer'in kontrolünde değişik açılardan fotoğraf çekip uygulama yaparak bir değerlendirme yaptılar. Kursiyerler Ali Dağer'e açtığı kurstan dolayı teşekkür ettiler.

Öte taraftan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde eğitim gören bir grup kız öğrenci, hafta sonunu değerlendirmek ve buzlardan çözülen Şelalede selfi yaparak hatıra fotoğraf çektiler. Daha sonra yanlarında getirdikleri Def'i çalarak halay çektiler. Gönüllerince halay çekerek eğlenen öğrenciler, "Buraya gelmemiz çok iyi oldu. Kıştan beri bizde oluşan stresi üzerimizden attık. İlkbahar ayında karların erimesiyle coşan şelale bizi kendine yaklaştırmadı ama yine de bizim için çok iyi bir eğlence oldu" dediler.

Muradiye Şelalesi Çözüldü Ve Coştu

Muradiye Şelalesi Çözüldü Ve Coştu

Muradiye Şelalesi Çözüldü Ve Coştu

Muradiye Şelalesi Çözüldü Ve Coştu

Muradiye Şelalesi Çözüldü Ve Coştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim