• BIST 9693.46
  • Altın 2506.054
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.7401
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Mumcu, 'Uğurlar Olsun' ile anıldı

Mumcu, 'Uğurlar Olsun' ile anıldı
Muğla'nın Menteşe ilçesinde Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, şiir ve müzik dinletisi ile anıldı.

Muğla'nın Menteşe ilçesinde Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, şiir ve müzik dinletisi ile anıldı. Tiyatro Sanatçısı Gülsen Tuncer ve Haluk Çetin'in "Uğurlar Olsun" türküsü hep bir ağızdan söylenirken, Tuncer'in Uğur Mumcu'nun "Sesleniş" adlı şiirini okuması salonda duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi Nail Çakırhan Salonunda gerçekleşen anma etkinliğine Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Uğur Mumcu'nun fotoğraf ve yazılarından oluşan sergi ile başlayan anma etkinliğinde konuşan Başkan Gümüş, şunları kaydetti: "Gazeteci, Araştırmacı ve Yazar Uğur Mumcu, 1962 yılında başladığı yazılarını katledildiği güne kadar sürdürdü. O'nun kalemi hiçbir zaman eğilip, bükülmedi. Doğru ve büyük bir açıklıkla, cesaretiyle, her zaman gerçekleri yazdı. Doğru bildiği yolda, aydınlık ve ışık peşinde koşarken katledildi. Ama asla fikirlerini öldüremediler, yok edemediler. O'nun fikirleri her geçen gün daha da büyüyor. Cumhuriyetimize, Atatürk'e ve demokrasiye olan bağlılığı ile meslek hayatındaki cesareti ve dürüstlüğü, genç kuşaklara her zaman örnek olacaktır. O'nun gibi cesur kalemlere şimdilerde daha çok ihtiyacımız olduğu bir gerçek. Aramızdan ayrılışının 23. yıldönümünde onun ve tüm demokrasi şehitlerimizi sizlerin önünde bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum. Adalet ve Demokrasi haftası gibi bu anlamlı günde ne yazık ki bazı gazeteciler içeride. Ülkemizin önde gelen gazetecilerinden Can Dündar ve Erdem Gül ile birlikte tutuklu gazetecilerin de bir an önce aramızda olmalarını diliyorum."

Tiyatro Sanatçısı Gülsen Tuncer anma etkinliğinde Mumcu'yu anlatırken, "Onu yaşamdan kopardıklarında tarih yaprakları 1993 yılını gösteriyordu. O yaşamına kitapları ile 5 bini aşan yazılarını sığdırdı. Hep şunu söylerdi; "İyi insan olalım, dürüst olalım, ülkemizi bayrağımızı sevelim ve laiklikten asla vazgeçmeyelim" Atatürk ve Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkalım." ifadelerini kullandı.

Anma etkinliğinde Tiyatro Sanatçısı Tuncer ve Çetin'in "Uğurlar Olsun" türküsü hep bir ağızdan söylenirken, Tuncer'in Uğur Mumcu'nun "Sesleniş" adlı şiirini okuması salonda duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Anma etkinliği sonrası Tuncer ve Çetin'e "Uğur Mumcu'yu Anma" etkinliğine yapmış olduğu katkı ve katılımlarından dolayı Başkanvekili Cumhur Çoban ve Menteşe Belediye Başkanı Gümüş tarafından plaket verildi.

Mumcu, 'Uğurlar Olsun' ile anıldı

Mumcu, 'Uğurlar Olsun' ile anıldı

Mumcu, 'Uğurlar Olsun' ile anıldı

Mumcu, 'Uğurlar Olsun' ile anıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim