• BIST 8985.79
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Mumcu için kar altında kırmızı karanfil

Mumcu için kar altında kırmızı karanfil
24 Ocak 1993 günü Ankara'daki evinin önünde, arabasına konulan bombanın patlaması sonucu yaşamını yitiren Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu'nun ölümünün 23....

24 Ocak 1993 günü Ankara'daki evinin önünde, arabasına konulan bombanın patlaması sonucu yaşamını yitiren Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu'nun ölümünün 23. yıldönümü dolayısıyla Zonguldak Ereğli'de tören düzenlendi.

Ereğli Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) öncülüğünde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Yoğun kar yağışı altında gerçekleşen törende konuşma yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Fatih Erdem, Mumcu'nun fikirleri ile bugün yaşayanlara ışık tuttuğunu söyledi. Erdem, şunları kaydetti: "Bedeni aramızda yok ama fikirleri ile bize ışık tutmaya devam ediyor. Uğur Mumcu korkmadı, hep namusu ve onuru ile yaşadı. Kalemini kimsenin önünde eğmedi. Her zaman Cumhuriyet'e ve Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerine sahip çıktı. Atatürk çizgisinde, sömürgeci güçlere karşı yaşamı boyunca mücadele etti. Uğur Mumcu'yu ölümünün 23. yılında sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz. Demokrasinin insan hak ve özgürlüklerinin, Atatürkçülüğün, laikliğin yılmaz savunucusu, yiğit İnsan Uğur Mumcu'nun anısı önünde saygı ile eğiliyoruz. Onun bedeninin ateşi, laik, demokratik, çağdaş yaşamın ışığı olacaktır."

ADD Yönetim Kurulu Üyesi Sabriye Aşır'ın sunduğu etkinliğe katılanlar Atatürk Anıtı önüne yerleştirilen Uğur Mumcu portresine kırmızı karanfiller bıraktı. Etkinliğin tamamı yoğun kar yağışı altında gerçekleşti.

Törene CHP Ereğli İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakçı ve teşkilatı, Vatan Partisi Ereğli İlçe Başkanı Alev Aksu ve teşkilatı, DSP yöneticileri, Ereğli Hukukçular Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Alevi Kültür Dernekleri, Eğitim İş Sendikası, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Ereğli Gazeteciler Derneği. ADD yöneticileri ve vatandaşlar da destek verdi.

Mumcu için kar altında kırmızı karanfil

Mumcu için kar altında kırmızı karanfil

Mumcu için kar altında kırmızı karanfil

Mumcu için kar altında kırmızı karanfil

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim