• BIST 9118.67
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Mülteciler İçin Meclis Kuruldu

Mülteciler İçin Meclis Kuruldu
İzmir'de 40 sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek kentteki mültecilerin şehre uyumu ve sorunlarının çözümü için Konak Kent Konseyi Mülteci Meclisi'ni...

İzmir'de 40 sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek kentteki mültecilerin şehre uyumu ve sorunlarının çözümü için Konak Kent Konseyi Mülteci Meclisi'ni oluşturdu.

İzmir'de 40 sivil toplum örgütü bir araya gelerek Konak Kent Konseyi Mülteci Meclisi'ni oluşturdu. Yapılan toplantıda konuşan Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu, sivil toplum örgütü çalışmalarının büyük önem taşıdığını, o nedenle mültecilerin yoğun olarak yaşadığı Konak'ta kurulan bu meclisin, sorunların çözümüne katkı koymasını dilediklerini ifade etti. Mumcu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'a da desteklerinden dolayı teşekkür etti.

SÜT KUZUSU'NU BEKLİYORLAR

Meclisin çalışmalarına her türlü katkıyı koymaya ve onların çalışmasını önündeki engelleri kaldırmaya hazır olduklarını açıklayan Mumcu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Süt Kuzusu projesine mülteci çocukların da dahil edilmesi isteğine henüz bir yanıt gelmediğini hatırlatarak, olumlu dönüş beklediklerini, sütlerin verilmesinin önünde hiçbir engelin kalmadığını belirtti. Konak Mülteci Meclisi, mültecilik alanında çalışan ya da bu konuya ilgi duyan duyarlı oluşum ve kişileri bir araya getirip ortak sinerji oluşturarak mülteci, sığınmacı ve göçmen ayrımı yapmadan onların her türlü hakları için mücadele etmek, entegrasyonlarının sağlamak amacıyla faaliyetlerini koordineli bir şekilde yürütmeyi hedefliyor.

TÜM GÖNÜLLÜLER BİR ARADA

Toplantıda; Mültecilerle Dayanışma Derneği, Uluslararası Af Örgütü, Halkların Köprüsü Derneği, Mülteci Dayanışması, Suriyeli Mültecilerle Dayanışma Derneği, İzmir Barosu İltica ve Göç Komisyonu, Türk Psikologlar Derneği, Türk Psikiyatrisleri Derneği, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Türkiye Yazarlar Sendikası, Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği, Mülkiyeliler Birliği'nin de aralarında bulunduğu sivil toplum örgütleri, kendilerini tanıtarak katkı sunma isteklerini dile getirdi. Muhtarların ve Suriyelilerin de katıldığı toplantıda dayanışma ve birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Mülteciler İçin Meclis Kuruldu

Mülteciler İçin Meclis Kuruldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim