• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Mülteci sorunun simgesi oldu: Dünya bu çocuğu arıyor

Mülteci sorunun simgesi oldu: Dünya bu çocuğu arıyor
Onun hakkında tek bilinen 4 yaşında olduğu ve Halep'te yaralandığı. Son göründüğünde ailesi onu Makedonya'dan Almanya'ya götürmeye çalışıyordu.

Tek bilinen 4 yaşında bir erkek çocuğu olduğu ve Halep’te evinin bahçesine düşen bombayla yaralandığı. En son Makedonya’da görüntülendi. Ailesi onu Almanya’ya götürmeye çalışıyordu. Avrupa’dan birçok kurum, kişi ve gazeteci yardım etmek için şimdi onu arıyor. Şimdiden, tek başına Avrupa’nın mülteci sorununa bakışını değiştirebilecek bir simgeye dönüştü.
Al Jazeera'den Alper Altuntaş'ın haberine göre, küçük çocuk, Pazar günü AFP tarafından Makedonya’nın Yunanistan sınırındaki Gevgelija kentinin tren istasyonunda görüntülendi. Hakkında bir bilgi edinilmemişti. Çoğu Ortadoğu’dan, bir kısmı Afrika’dan gelmiş yüzlerce mülteci ile birlikte burada bekliyordu. Ona dair bilgileri, mültecilere yardım etmeye çalışan Legis isimli bir kuruluştan öğrendik. Ailesi pek bir şey konuşmak istememiş, isimlerini vermek istemediklerini, Suriye’nin Halep kentinden geldiklerini, çocuğun evlerinin bahçesine isabet eden bir bombayla bu hale geldiğini ve Almanya’ya gitmek istediklerini söylemişlerdi.

AB PARLAMENTERLERİ DE ONU ARIYOR

Fotoğrafının ve hakkındaki bilgi kırıntılarının ortaya çıkmasının ardından Avrupa’nın birçok yerinden kişi, kurum ve gazeteci şimdi ona ulaşmaya çalışıyor. Ancak bu çabalar şimdiye kadar başarılı olamadı.  Politikacıların da ilgisini çeken çocuk, Avrupa’nın çoğu zaman ilgisiz kaldığı mülteci sorununa dikkat çekmeyi başardı şimdiden. Hatta AB Parlamentosu’ndan bazı isimler de Legis ile iletişime geçerek onu nasıl bulabileceklerini soruyor.

Kuruluş, çocuğun Macaristan veya Sırbistan’da olabileceğini ve onu görenlerin kendilerine haber vermesini istiyor. Çocuğun bulunması için Almanya’dan da yardım istiyorlar.

GEVGELIJA'DAN YÜKSELEN ÇIĞLIK

Halepli küçük çocuk, yüzlerce mülteci gibi Yunanistan tarafından Makedonya Gevgelija’a gönderildi. Buradan Sırbistan’a, oradan Macaristan’a ve ardından da Batı Avrupa’ya geçmeye çalışıyor. Mülteciler arasında ağır yaralılar, yaşlılar ve yeni doğmuş çocuklar da var. Sırp aktivistler ülkelerine girmeye başaran mültecilere yemek yardımı yapmaya çalışıyor. Macar Hükümeti ise çoğu Suriyeli olan sığınmacılara yardım etmek yerine, onların ülkelerine girmemesi için şimdiden tedbir almaya başladı.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim