• BIST 9071.89
  • Altın 2325.249
  • Dolar 32.3748
  • Euro 35.032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Mülteci Öğrencilere Diş Temizliği Dersi

Mülteci Öğrencilere Diş Temizliği Dersi
AFAD, BANAT, KASAD-D Derneğinin işbirliği ve Fatih Belediyesi'nin katkıları ile Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde eğitim gören 9 bin mülteci...

AFAD, BANAT, KASAD-D Derneğinin işbirliği ve Fatih Belediyesi'nin katkıları ile Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde eğitim gören 9 bin mülteci öğrenciye, diş temizliği konusunda eğitim verildi. Eğitim sonrasında öğrencilere diş macunu seti dağıtıldı.

Ülkelerinde çıkan iç savaştan dolayı,Türkiye'ye sığınan ve Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde barınan Suriyeli mülteci öğrencilere diş ve ağız sağlığı konusunda bilgi verildi. Gönüllü İdealist Diş Hekimleri, mülteci öğrencilere sınıflarda uygulamalı dış temizliği ve diş fırçalamanın inceliklerini anlatı. Günde iki kez dişlerin fırçalanması gerektiğini belirten hekimler, diş temizliğinin çok önemli olduğunu belirterek, temizlik alışkanlığının çocuk yaşta başlatılması gerektiğini vurguladılar. Mülteci çocuklar, diş sağlığı ve temizliği konulu anlatımı pür dikkat ve neşeyle dinleyerek uygulamada eşlik ettiler.

Diş Hekimi İhsan Mümin, "Buraya doktor arkadaşlarla beraber geldik. Kamptaki 6 ve 12 yaş arası öğrencilere diş fırçalamanın nasıl olduğunu, günde iki defa fırçalanması gerektiğini öğrendik. Bu çalışmamız çok verimli oldu. Biz kardeşlerimize yardımcı olmaya çalıştık ama bizler çok şey öğrendik. Bizler daha fazla faydalandık. Bizdeki kardeşler bence kendi sınıflarını bir gözden geçirsinler, evlerini bir daha gözden geçirsinler, kıyafetlerini bir daha gözden geçirsinler. Dışarıda normalde bir kişinin dişinde bir sorun olduğunda bir diş kliniğine gidebiliyor. Ama burada bu imkan bulmak çok zor. O yüzden bizler tedbir amaçlı önceden gelip bir uygulama yapıp,dişin günde iki defa fırçalanması gerektiğini dile getirdik" dedi

AFAD,BANAT,KASAD-D ve Fatih belediyesinin organizatörlüğünde başlatılan bu çalışma diğer çadır kentlerde de deva edileceği dile getirildi.

Mülteci Öğrencilere Diş Temizliği Dersi

Mülteci Öğrencilere Diş Temizliği Dersi

Mülteci Öğrencilere Diş Temizliği Dersi

Mülteci Öğrencilere Diş Temizliği Dersi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim