• BIST 9079.97
  • Altın 2306
  • Dolar 32.3263
  • Euro 35.1055
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Mülteci Hakları Komisyonu Üyeleri Facia Alanında

Mülteci Hakları Komisyonu Üyeleri Facia Alanında
İzmir'in Seferihisar ilçesinde, dördü çocuk 9 sığınmacının ölümüyle sonuçlanan tekne faciasının ardından, TBMM Mülteci Hakları Komisyonu Üyeleri...

İzmir'in Seferihisar ilçesinde, dördü çocuk 9 sığınmacının ölümüyle sonuçlanan tekne faciasının ardından, TBMM Mülteci Hakları Komisyonu Üyeleri CHP'li vekiller Özcan Purçu ve Nurettin Demir, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Seferihisar ilçesi Doğanbey mahallesi açıklarında, aralarında kadın ve çocukların bulunduğu sığınmacıları taşıyan fiber teknenin batmasıyla 9 mülteci hayatını kaybetti. TBMM Mülteci Hakları Komisyon Üyeleri CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ve CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir de soluğu bölgede aldı. Facianın gerçekleştiği bölgede incelemelerde bulunan vekiller, yetkililer ve vatandaşlarla görüştü. Tekne kazasında hayatta kalan 12 sığınmacıya ziyaret eden vekiller, Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Mustafa Deniz'den olayla ilgili bilgi aldı.

"3 BİN 600 CİVARINDA İNSAN KAYBOLDU"

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, acıların son bulmasının zamanının geldiğini söyledi. Demir, bugüne kadar 3 bin 600 civarında insan kaybolduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Özellikle Orta Doğu insanı burada umuda giderken boğuldu, insanlık birçok şey kaybetti ve kaybetmeye devam etmekte. İkinci dünya savaşından bu yana en büyük göç ve mülteci sorunu yaşıyor dünya. Bir an evvel Suriye'deki, Orta Doğu'daki savaşın bitmesi, insanların barış ve güvenli bir ortamda yaşaması için gerekenlerin yapılması gerekiyor. Biraz önce kurtulan sığınmacıları gördük, gerçekten çok acı durumdalar. Eşlerini, çocuklarını kaybetmişler ve bundan sonra ne olacağının endişesini yaşıyorlar. Sanıyorum onları mülteci kamplarına gönderecekler. Umutsuzluk devam ediyor. Maalesef sabaha karşı dört buçukta 5-6 kişilik bir tekneye 22 kişinin bindirilmesi sonucu tekne batmış, yüzme bilmeyen kadın ve çocuklar yaşamlarını denizde bırakmış. Bu olayların ortadan kalkması için insanlığın daha çok çaba göstermesi lazım. Avrupa Birliği'nin daha çok çaba mesai vermesi gerekiyor. Özellikle Amerika'daki Freedom House'un, Türkiye'deki özgürlüklerin azaldığını açıklaması ve bunun nedeninin Avrupa Birliği'nin Türkiye'deki mültecilerin Avrupa'ya geçmemesi karşılığında göz yumduğunun altının çizilmesi özellikle altı çizilmesi bir konu."

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ise hükumetin sığınmacı konusunda sessiz kaldığını öne sürdü. Purçu, son dönemde sıkça olduğu gibi yine bugün de acı bir tabloyla karşı karşıya olduğumuzu belirterek "Bir yandan terörü olayları, diğer yandan mülteci dramları haberleri almaya devam ediyoruz. Ama hükümetin hiç bir sorumlusu, hiç bir yetkilisi kalkıp, biz bunlardan sorumluyuz, teröre, mülteci meselesine çözüm üretemiyoruz, diyemiyor" şeklinde konuştu.

Mülteci Hakları Komisyonu Üyeleri Facia Alanında

Mülteci Hakları Komisyonu Üyeleri Facia Alanında

Mülteci Hakları Komisyonu Üyeleri Facia Alanında

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim