• BIST 9059.38
  • Altın 2295.098
  • Dolar 32.3137
  • Euro 35.1151
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Mülteci Çocuklara Eğlence Programı

Mülteci Çocuklara Eğlence Programı
Çankırı'da bulunan mülteci çocuklar için eğlence programı düzenlendi.

Çankırı'da bulunan mülteci çocuklar için eğlence programı düzenlendi.

Çankırı Belediyesi, ülkelerinden çıkıp gelmek zorunda kalan mülteci çocuklara acıları umutlara döndürebilmek adına eğlence programı düzenledi. Düzenlenen programa Belediye Başkanı İrfan Dinç ve eşleri Zeynep Perihan Dinç, İl Göç İdaresi Müdürü Ahmet Öner, Çankırı Memur-sen Kadın Kolları Başkanı Mehtap Meydaner, belediye birim sorumluları ile mülteci aileleri ve çocukları katıldı.

Programda çocuklara seslenen Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, "Çocuklar biz sizleri seviyoruz. Sizlerin Çankırı'mızda huzurlu olmaları, rahat olmaları ve çok iyi vakit geçirmeleri adına elimizden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyoruz. Özellikle bugünki faaliyetimiz, siz yavrularımızın neşesini ve sevincini artırmak, ve sizlerin bir araya gelmek suretiyle kardeşçe yaşamalarına teşvik etmek adına tertip edilmiştir. Bu program sizin de anneniz olan eşim Zeynep Hanım'ın bir organizesidir. Kendisi çocukları çok sever." ifadelerini kullandı.

Programın düzenlenmesi için öncü olan Belediye Başkanı'nın eşi Zeynep Perihan Dinç, savaşın özellikle anneler ve çocuklar için ne kadar kötü birşey olduğa vurgu yaptı. Büyüklerin kavgalarından en çok çocukların etkilendiğinin altını çizen Zeynep Perihan Dinç, "Ben hiçbir annenin, hiçbir çocuğun savaş ortamından etkilenmesini, bombalar altında yaralanmasını ve ya ölmesini istemiyorum"dedi.

Çocukların üzerinden silahların çekilmesi çağrısında bulunan Dinç, "Çocuklar özgür bir gökyüzünde sadece uçurtmaların uçtuğu, sadece yıldızların ve güneşin olduğu bir gökyüzünün altında oynamayı hak ediyorlar. Bir gün savaş bitecek. Bir gün gökyüzünde sadece uçurtmalar uçacak. Ve bir gün bu çocuklar kendi ülkelerinde kendi evlerinde özgürce oynayacaklar."şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı İrfan Dinç ve eşi Zeynep Perihan Dinç'in konuşmaları tercüman yardımı ile mülteci ailelere ve çocuklara çeviri yapıldı.

Programa katılan mülteci aileler, Çankırı gibi bir yerde yaşamaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirdiler. Türkiye'nin kendilerine her zaman kardeşçe yaklaştığını ve kucak açtığını belirten mülteciler, Türk topraklarında hiçbir zaman yabancılık çekmediklerini ifade ettiler. Mülteci aileler, kendilerine neşe katan bu programı düzenleyen Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ve değerli eşi Zeynep Perihan Dinç'e teşekkür ettiler.

Programda çocuklar, kendi dillerinde çizgi film izlerken, palyonçalarla birlikte müzik eşliğinde gönüllerince eğlenip dans ettiler. Oynanan çeşitli oyunlarla coşku seline kapılan mülteci çocuklar için programın sonunda pasta ikramı yapıldı. Çocuklar, Zeynep Perihan Dinç ile birlikte pasta keserek eğlencelerine devam ettiler.

Mülteci Çocuklara Eğlence Programı

Mülteci Çocuklara Eğlence Programı

Mülteci Çocuklara Eğlence Programı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim