• BIST 9538.49
  • Altın 2488.825
  • Dolar 32.4918
  • Euro 34.799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C

Mükellefe Elektronik Tebligat Uyarısı

Mükellefe Elektronik Tebligat Uyarısı
Vergi daireleri tarafından kurumlar ve gelir vergisi mükelleflerine yapılacak olan tebligatlar 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren elektronik ortamda gerçekleştirilecek.

Vergi daireleri tarafından kurumlar ve gelir vergisi mükelleflerine yapılacak olan tebligatlar 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Yeminli Mali Müşavir Erol Çember, mükellefleri cezalı duruma düşmemeleri konusunda uyardı.

Sistem Global Danışmanlık Bağımsız Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. Gaziantep Bölge Koordinatörü Yeminli Mali Müşavir Erol Çember, elektronik tebligat sistemine dahil olması zorunlu olduğu halde sisteme girmeyen birinci sınıf tüccarlar ile serbest meslek erbabına Vergi Usul Kanunu'nun mükerrer 355. Maddesi gereği 1300 TL para cezası verileceğini bildirdi. YMM Erol Çember, kamu kurumları içerisinde teknolojiyi en etkin ve verimli kullanan idarelerin başında Maliye Bakanlığının geldiğini belirterek, "Bilindiği üzere on yılı aşkın süredir elektronik beyanname sistemi hayatımızda yer almaktadır. Artık elektronik faturaların ve defterlerin uygulamaya başlandığı ve uygulamanın her geçen gün genişletildiği günümüzde, biraz geç kalınmış olmakla birlikte, elektronik tebligat dönemi de Gelir İdaresi Başkanlığı aracılığıyla yayımlanan tebliğle fiilen hayatımıza girmiştir" dedi.

MÜKELLEFİN MAĞDURİYETİ ÖNLENECEK

Teknolojinin etkin bir şekilde kullanılması ile birlikte hizmet kalitesinin arttığını ve birçok konuda tasarruf sağlandığını kaydeden YMM Erol Çember, "Günümüzde teknolojik gelişmelerle ile birlikte internet ortamında yapılan işlemlerin artmasıyla, bilişim sistemleri hayatımızın her alanında yer almaya başladı. Neredeyse evden ya da ofisten hiç çıkmadan bütün işlemler çağa uygun bir hızla yapılır oldu. Elektronik tebligatla birlikte, tasarruf edilecek milyonlarca lira bir yana, işlemlerin süresi kısalacak ve sonuca ulaşması hızlanacak. Bu uygulama sadece idare açısından değil mükellef açısından da çok büyük avantajlar getirmektedir. Geç yapılan ya da usulüne uygun yapılmayan tebligatlar dolayısıyla mükellefler hak mahrumiyetine uğramayacağı gibi bu nedenle yargı yoluna gidecek ihtilafların yaşanmasının önüne de geçilecektir" diye konuştu.

1 OCAK 2016 SON TARİH

Mükellefleri elektronik tebligat konusunda uyaran Çember, yeni düzenlemeyle kurumlar vergisi mükellefleri ile ticari, zirai ve mesleki kazanç yönünden gelir vergisi mükellefiyeti bulunanların (Kazançları basit usulde tespit edilenlerle gerçek usulde vergiye tabi olmayan çiftçiler hariç) 01.01.2016 tarihine kadar Elektronik Tebligat Talep bildirimini bağlı bulundukları vergi dairesine vermeleri gerektiğini söyledi.

Çember, elektronik tebligat zorunluluğu bulunmayan mükelleflerin de isteğe bağlı olarak elektronik tebligat yapılmasını talep edebileceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim