• BIST 8990.9
  • Altın 2299.643
  • Dolar 32.3233
  • Euro 35.0607
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Muhteşem Yüzyıl Konferansı Tam Not Aldı

Muhteşem Yüzyıl Konferansı Tam Not Aldı
2.Yeşilyurt Kitap Yurdu Projesi'ne destek vermek üzere Malatya'ya gelen son dönemlerin popüler yazarlarından Tarihçi Talha Uğurluel, "Muhteşem Yüzyıl"...

2.Yeşilyurt Kitap Yurdu Projesi'ne destek vermek üzere Malatya'ya gelen son dönemlerin popüler yazarlarından Tarihçi Talha Uğurluel, "Muhteşem Yüzyıl" konulu konferansta Osmanlı İmparatoru Kanuni Sultan Süleyman döneminin bilinmeyen yönlerini Malatyalılara anlattı.

Yeşilyurt Kaymakamlığı ve Yeşilyurt Belediyesi tarafından organize edilen, bu yıl ikincisi düzenlenen Yeşilyurt Kitap Yurdu Proje kapsamında Malatya'ya gelen Tarihçi-Yazar Talha Uğurluel, "Yazar-Öğrenci Buluşması" programı çerçevesinde okullarda düzenlenen söyleşilere katılarak öğrencilerle sohbet etti ve kitaplarını imzaladı. Yazar Uğurluel, öğrenci söyleşilerinin ardından Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Muhteşem Yüzyıl" konulu konferansta sanatseverlerle bir araya geldi. Konferansa Vali Yardımcısı Ömer Dağdeviren, Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Darende Kaymakamı Ali Türk, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Defterdar Murat Yiğiter, İŞKUR Müdürü Vahap Toman, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 2.Yeşilyurt Kitap Yurdu Projesi'nin Türkiye'de birçok belediyeye örnek teşkil edecek düzeyde olduğunu ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, projenin kültürel bir çalışma olduğunu söyledi. Polat, "İlçe Kaymakamlığı, Belediye ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün böylesine önemli bir projeyi ortaklaşa yapmasının anlamı büyüktür. Projenin uygulanış biçimi ve kurumların ortaklaşa böylesine önemli projeyi sürdürmesi Türkiye'deki birçok belediyeye örnek teşkil edecek düzeye ulaşmıştır. Bu yıl ikincisi düzenlediğimiz Yeşilyurt Kitap Yurdu Projesi bazı düzenlemeler yapılarak daha geniş bir kesime ulaşması sağlanmıştır. Kültür ve sosyal hayatımıza farkındalık getiren bu eğitim projemizi gelecek yıllarda da sürdüreceğiz. Biz eğitimi her şeyin başı olarak görüyoruz. Öğrencilerimizin yazarlarla buluşması ve sohbet etmesi fikir hayatlarına önemli kazanımlar sağlayacaktır. Tarih anlamında önemli araştırmalarda bulunup kitaplar yazan Talha Uğurluel hocamızı ilimizde ağırlamaktan onur duyuyoruz. Bugün ki konferansta bizi yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

BABAHANOĞLU: "HER GEÇEN YIL BÜYÜYEREK DEVAM EDİYOR"

Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ise 6-7 yazarın katılımıyla 3 yıl önce küçük çaplı başlatılan projenin her geçen yıl büyüyerek daha farklı bir yapıya ulaştığını belirtti. Babahanoğlu, "Yeşilyurt Belediyesinin Büyüyen Sevdamız Yeşilyurt sloganıyla birlikte daha da büyümüştür. Projede bu yıl ilimizde misafir edeceğimiz 25 yazarımız okullarımızda söyleşilere katılıp, kitaplarını imzaladıktan sonra akşamları da konferanslarda halkımızla bir araya geliyorlar. Projemizin daha etkili bir düzeye ulaşmasında büyük destek veren Valimize ve SODES'ten sorumlu Vali Yardımcımız Ömer Dağdeviren'e teşekkür ediyorum. Kamu ve kurumlar olarak hitap ettiğimiz kitle, öğrenciler ve hedefler birdir. Bütün bunları bir araya getirdiğimiz zaman zorluklar rahatlıkla aşılabilir. Bize destek veren bizimle aynı görüşü paylaşan bizimle birlikte yürüyen Yeşilyurt Belediyesi, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz başta olmak üzere tüm kurum kuruluşlara verdikleri destekten ötürü teşekkür ediyorum. Malatya okuyor aşamasından Malatyalı çocuklar yazıyor aşamasına geçmek istiyoruz. İnşallah bu boyutlarıyla projemizin büyüyerek devam edeceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN'I ANLATTI

Tarih alanında yaptığı araştırmalar, dünyanın birçok kentinde düzenlediği eğitim seminerleri, yazdığı kitaplar, katıldığı TV ve radyo programlarındaki etkileyici üslubuyla ciddi bir hayran kitlesine sahip olan Tarihçi-Yazar Talha Uğurluel, "Muhteşem Yüzyıl" konferansında 16. yüzyıldaki Osmanlı İmparatoru Kanuni Sultan Süleyman'ın aile hayatı, katıldığı savaşlar, fetih ettiği ülkelerde hakim kıldığı adalet ve özgürlük anlayışı üzerine bir buçuk saate yakın süren bir sunum gerçekleştirdi. Çanakkale Savaşları ve Gezi Rehberi, Dünyaya Hükmeden Sultan, Sarayın Kutsalları, Kanuni'nin Akıl Oyunları, Kanuni, Tarih Tıbbı Konuşturdu, Mekanlar ve Olaylar, Hz. Muhammed'in Hayatı, Balkanların Başkenti Edirne adlı kitapların yazarı Tarihçi Uğurluel, kendi fotoğraf makinesiyle çektiği Osmanlı eserleri, heykeller ve tarihi alanları kapsayan fotoğrafların yer aldığı slayt gösterileriyle Kanuni Sultan Süleyman'ın sevk ve idare anlayışı, günümüze kadar gelen mirası ve hayat mücadelesinin bilinmeyen yönleriyle ilgili ilginç paylaşımlarda bulundu. 2.Yeşilyurt Kitap Yurdu Projesi'nden dolayı teşekkürlerini sunan Tarihçi Uğurluel, "Organizasyon gerçekten harika yapılmış, çok beğendim. Malatya'ya geldiğim andan itibaren hiç boş durmadık okulları gezdik, 600 kitap imzaladım. Çocuklarla gençlerle bir araya gelmek çok güzel oldu. Projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konferansın bitiminde Vali Yardımcısı Dağdeviren, İlçe Kaymakamı Babahanoğlu ve Belediye Başkanı Polat tarafından Tarihçi-Yazar Talha Uğurluel'e günün anısına YEKSAM öğrencileri tarafından yapılan "Elif-Vav" tablosu ile kayısı paketi hediye edildi.

Muhteşem Yüzyıl Konferansı Tam Not Aldı

Muhteşem Yüzyıl Konferansı Tam Not Aldı

Muhteşem Yüzyıl Konferansı Tam Not Aldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim