• BIST 9524.59
  • Altın 2492.167
  • Dolar 32.5463
  • Euro 34.7257
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Muhtarların Gözüyle Tuşba Belediyesi’nin Hizmetleri

Muhtarların Gözüyle Tuşba Belediyesi’nin Hizmetleri
Van'ın Tuşba Belediyesi'nin hem merkezi hem de kırsal mahallelerde yürüttüğü altyapı, yol, imar, yeşil alan, park, temizlik hizmetleri, çevre koruma,...

Van'ın Tuşba Belediyesi'nin hem merkezi hem de kırsal mahallelerde yürüttüğü altyapı, yol, imar, yeşil alan, park, temizlik hizmetleri, çevre koruma, biyolojik mücadele ile eğitim, kültürel ve sosyal faaliyetler Tuşbalılardan takdir topluyor.

Tuşba Belediyesi'nin stratejik plan çerçevesinde gerçekleştirdiği projeler ve yaptığı başarılı hizmetlerle toplumun her kesiminden beğeni kazanıyor. Belediye ekiplerinin ilçe genelinde aralıksız devam eden altyapı, yol, imar, park ve bahçe yapım ve onarım çalışmaları ile zamanında karla mücadele Tuşba ilçe halkı tarafından takdirle karşılanıyor. Mahalle sakinleri ve mahalle muhtarları, belediye çalışanlarının sorunlarına yakın ilgi göstermelerinden dolayı oldukça memnun olduğunu söylediler.

"TUŞBA BELEDİYESİ 50 YILLIK ÖNGÖRÜ İLE HİZMET ÜRETİYOR"

Tuşba Belediyesi tarafından mahallelerine yapılan hizmetleri değerlendiren Çitören Mahalle Muhtarı Mustafa Abalı ve Arısu Mahalle Muhtarı Sabri Yiğit, Tuşba Belediyesi'nin günübirlik değil, 50 yıllık bir öngörü ile hizmet ürettiğini söylediler. Mahalle muhtarları verilen hizmetlerin yüksek kalitede oluşunun hem kendilerini hem de halkı memnun ettiğini dile getirdiler. Bugüne kadar böyle güzel ve kaliteli bir hizmet görmediklerini anlatan muhtarlar, Tuşba Belediyesi'nin bu çalışmalarını aynı şekilde devam etmesi temennisinde bulundular.

"BAŞKAN ÖZGÖKÇE, KİMSEYE NASİP OLMAYAN SAHİL YOLUNA BAŞLADI"

Çitören Mahalle Muhtarı Mustafa Abalı, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe'nin göreve geldiği bir yıl gibi kısa sürede yıllardır bir türlü yapılamayan ve birçok yöneticinin yapımına niyetlendiyse de kendilerine nasip olmayan sahil yolunu hayata geçirdiğini ifade ederek, "Tuşba Belediyesi tarafından bizlere yapılan yeni bir sahil yolu var. Allah başkanımızdan razı olsun. Bizlere her daim güzel hizmetler yapıldı. Allah emeği olan herkesten razı olsun. Bu yıl karla mücadele çalışmaları çok başarılı geçti. Mahallemizde kar yağdığı andan itibaren karla mücadele çalışmaları başlıyor. Mahallemizde yolda kalan araçlar, Tuşba Belediyesi ekipleri tarafından kurtarıldı. Hastamızı almaya gelirken yolda mahsur kalan sağlık ekiplerini dahi Tuşba Belediyesi kurtarılarak hastalarımız hastaneye ulaştırılıyor. Yollarımız şimdiye kadar hiç kapanmadı. Çöplerimizde zamanında alınıyor. Ne zaman Tuşba Belediye Başkanı Sayın Doç. Dr. Fevzi Özgökçe'den bir şey istersek zamanında yerine geliyor. Bizler başkanımızı çok seviyoruz. Böyle bir insan Van'a gelmemişti. Van böyle kaliteli bir kişiliğe sahip yerel yönetici ile yeni tanışıyor. Başkanımız Doç. Dr. Fevzi Özgökçe Van'a ve Tuşba'ya çok faydalı bir başkan, yaptığı hizmetler ortada, herkeste bunu görüyor. Şunu söylemek istiyorum, bizim mahallemize çok güzel hizmetleri mevcut. Bizim bu sahil bandı için mahallemizde 3 ay çalıştılar. Tüm belediye personelleri ve araçları 3 ay boyunca gece gündüz buradaydılar. Benim ve mahallemin belediyemizden hiçbir şikâyetimiz yoktur. Ne zaman ne istediysek hemen oluyor. Bir telefonla hemen isteğimizi yerine getiriyorlar. Ben buradan tekrar başkanımıza çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"PARKE-KİLİT TAŞI UYGULAMASI BİZİM İÇİN BİR MİLLATIR"

Arısu Mahalle Muhtarı Sabri Yiğit ise, Tuşba Belediyesi tarafından ilk kez şehir merkezinde uzak mahallelerde uyguladığı parke-kilit taşı uygulamasının mahalle sakinleri için bir milat olduğunu söyledi. Şehir merkezinde olan parke-kilit taşı, park ve bahçe, çocuk oyun grupları gibi lüks olarak gördükleri ve sadece şehir merkezinde gördükleri hizmetlerin artık Tuşba ilçesinin en ücra mahallesinde görmenin mümkün olduğunun altını çizen Muhtar Yiğit, "Tuşba Belediyesi benim mahallemde çok güzel çalışmalar yaptı. Ufak tefek kalan bazı eksiklikler ise başkanımızın talimatları ile 2016 yılında tamamlanacaktır. Bizim mahallemizde cami, okul önleri ve sokaklarımızda parke-kilit taşı uygulamasıyla mahalle sakinlerinin ayakları, çöp, çukur ve çamurdan kurtuldu. Bizler mahallemizde yaptıkları hizmetlerden dolayı başkan beye, birim müdürlerine ve personellerine çok teşekkür ederiz. Gerek başkanımıza gerekse belediye personellerine ne zaman, saat kaç olursa olsun telefon açtığımızda cevap verip istediğimiz hizmeti anında sağlıyorlar. Hizmette geri dönüşleri çok iyi yapıyorlar. Allah onlardan razı olsun. Bu konuda herkese çok teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ise, "Yaptığımız çalışmalar tüm halkımızın yıllardır özlemle ve hasretle bekledikleri ve herkesi birebir ilgilendiriyor. Kıymetli Tuşbalılar ile her daim el ele vererek birbirimize kolaylık sağlayarak, vatandaşlarımızın da ekiplerimize yakınlık göstermeleri, projelerin çok daha erken zamanda hayata geçmesine neden oluyor" dedi.

Muhtarların Gözüyle Tuşba Belediyesi’nin Hizmetleri

Muhtarların Gözüyle Tuşba Belediyesi’nin Hizmetleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim